Θετικά αποδέχθηκε το Δ.Σ. Φαρσάλων την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να «παγώσει» τη μεταφορά οργανικών θέσεων από το Κέντρο Υγείας

Ομόφωνα αποδέχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να «παγώσει» τη μεταφορά οργανικών θέσεων από το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, για τη δημιουργία πολυδύναμου ιατρείου στη Νίκαια, όπως είχε προταθεί με απόφαση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Το σώμα συνεδρίασε εκτάκτως χθες το μεσημέρι, μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Κων/νου Δαμιανού, προκειμένου ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου να προβεί σε ενημέρωση για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε στην Αθήνα την περασμένη Τρίτη, 23 Μαρτίου, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Όπως εξήγησε ο κ. Εσκίογλου, υπήρξε ξεκάθαρη δέσμευση από τον κ. Κοντοζαμάνη πως «παγώνει» η μεταφορά οργανικών θέσεων από το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με ιατρικές ειδικότητες, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να δεσμεύεται για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων μετά το Πάσχα, θέμα το οποίο θα συζητηθεί στο προσεχές μέλλον σε συνάντηση που θα έχει ο κ. Εσκίογλου με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη.

ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

“Το πάγωμα σημαίνει ότι ηρεμεί η διαδικασία, ότι δεν προχωράει επί του παρόντος, δεν σημαίνει και ότι ακυρώνεται” ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, επισημαίνοντας ότι ορθά το έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του κ. Δ. Μπαμπανίκας στον κύκλο των ερωτήσεων και συμπλήρωσε μεταξύ άλλων τα εξής: “Η διαρκής στόχευση μας, πρέπει να είναι προς την ουσιαστική λειτουργία του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων, ώστε να μην προχωρήσει αυτή η διαδικασία που ξεκίνησε με απόφαση του ΔΥΠΕ κ. Σερέτη”. Ζήτησε ακόμα, μέσα από αυτή την κρίση την περαιτέρω διεκδίκηση με στελέχωση θέσεων που θα στελεχώσουν το Κ.Υ.Φαρσάλων.

Η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Μαρία Ίφου,  τόνισε ότι “Θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και όχι να παίζουμε με τις λέξεις αν είναι υπόσχεση ή δέσμευση. Είναι ευχάριστα τα νέα που ανέφερε δήμαρχος, αλλά θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να παρακολουθούμε τις εξελίξεις, γιατί ποτέ δεν ξέρουμε ποιες είναι οι θέσεις των εκάστοτε Υπουργών και τι συμβαίνει”. Ακόμα ανέφερε ότι “θα πρέπει να καλύψουμε όλες τις ελλείψεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων”.

Ο επικεφαλής παράταξης κ. Κώστας Τύμπας ανέφερε ότι: “Θα πρέπει να έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά, εάν τυχόν αθετήσει την υπόσχεση το Υπουργείο, ότι εμείς θα το προβούμε σε αυτές τις ενέργειες…”. Αξίζει να αναφερθεί ότι είχε προτείνει προς το Σώμα, στο προηγούμενο έκτακτο συμβούλιο την αναστολή, όλων των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου (πλην των ανταποδοτικών) ως μορφή αντίδρασης προς την συγκεκριμένη πρόταση.

“Αυτό το οποίο πετύχαμε αυτή τη στιγμή, το πετύχαμε επειδή αντιδράσαμε” ανέφερε ο επικεφαλής παράταξης και δημοτικός σύμβουλος κ. Ευάγγελος Δημητρακόπουλος. Ο κ. Δημητρακόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: “Θα πρέπει να βρισκόμαστε σε επιφυλακή και επαγρύπνηση και να μη θεωρούμε τίποτα ως τετελεσμένο γεγονός, ενώ σημείωσε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων με στελέχωση επιπλέον θέσεων προσωπικού.

Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής παράταξης κ. Απόστολος Αναγνώστου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: “Θέλουμε ένα Kέντρο Yγείας που να υπηρετεί πραγματικά από τους ηλικιωμένους μέχρι τα νεογέννητα, ζητώντας παράλληλα την στελέχωση όλων των κενών θέσεων με προσωπικό”.

Τέλος, ο δήμαρχος Φαρσάλων επανέλαβε την ομόθυμη θέση του δημοτικού συμβουλίου πως κανείς δεν είναι αντίθετος στη δημιουργία νέων δομών δημόσιας περίθαλψης, αρκεί αυτό να μην έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία