«Στείλε και εσύ ένα γράμμα, στο Σχολικό Μουσείο»

Τρόπους ώστε να παραμείνει η ενεργή η επαφή με την κοινωνία, σε μια δύσκολη περίοδο για όλους, πραγματοποιούν οι Ενεργοί Πολίτες Φαρσάλων,  σε μια νεκρή πολιτιστικά περίοδο, για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης μας.

Τι ζητούν; Ζητούν από τα παιδιά να μοιραστούν τις σκέψεις τους, τα συναισθήματά τους, για τις ημέρες που είναι μακριά από το σχολείο. Να γράψουν περίεργα και διασκεδαστικά πράγματα από τις ημέρες της τηλεκπαίδευσης. Τι είναι εκείνο που κατά τη γνώμη τους θα θυμούνται; Αν θέλουν μπορούν να στείλουν και μια ζωγραφιά.

Ο δραστήριος Σύλλογος των Ενεργών Πολιτών πιστεύει πραγματικά – και γι’ αυτό κάνει αυτή την κίνηση – ότι τα παιδιά έχουν πολλά να μας πουν πολλά, να μας αποκαλύψουν, να μας διδάξουν και απαντούν σε αυτή την πρόσκληση “Και εμείς, είμαστε εδώ, πάντα για κείνα, έτοιμοι να τα ακούσουμε, όπως οφείλουμε εξάλλου”.

Όλα τα γράμματα που θα λάβει ο Σύλλογος θα εκτεθούν σε εκδήλωση στο προαύλιο του Σχολικού Μουσείου στα Βρυσιά Φαρσάλων, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Σε όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα δοθεί από ένα αναμνηστικό δώρο από το Σχολικό Μουσείο.

Οι εταιρίες Courier της πόλη των Φαρσάλων,  ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ, ΕΛΤΑ COURIER ΚΑΙ SPEEDEX, στηρίζουν τη δράση προσφέροντας δωρεάν την αποστολή των γραμμάτων προς το Σχολικό Μουσείο. Στον κάθε χώρο θα υπάρχει ένα ειδικό γραμματοκιβώτιο, όσο για τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ που θα μεταφέρουν τα γράμματα με το πατροπαράδοτο τρόπο, το κόστος είναι ένα γραμματόσημο, όπως παλιά!