Τα Φάρσαλα γιόρτασαν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση, ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία του 1821, γιόρτασαν σήμερα ανήμερα της 25ης Μαρτίου τα Φάρσαλα. Για τα Φάρσαλα και όλη την χώρα, η συγκεκριμένη περίοδος λόγω της πανδημίας του Κορονοϊου, δεν επέτρεψε τον κόσμο να συμμετάσχει όπως πραγματικά θα ήθελε και όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί, διατηρήθηκε όμως, η λαμπρότητα και η σημασία μιας τέτοιας επετείου, όπως των 200 ετών από την Ελληνική επανάσταση.

Νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας στο Ηρώο πεσόντων της πόλης, στην Πλατεία Δημαρχείου. Στην συνέχεια ακολούθησε η δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής. Στην συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων π. Βασίλη Αναστασόπουλο.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων. Στεφάνι κατέθεσαν ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, ο διοικητής της 61 Μ.Ε (ως εκπρόσωπος του ανώτερου διοικητή φρουράς Λάρισας), ο διοικητής του Α.Τ. Φαρσάλων κ. Θωμάς Γκούτας και ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φαρσάλων κ. Θεόδωρος. Σταφύλης. Το παρών έδωσαν επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων κ. Κων/νος Δαμιανός, ο επικεφαλής παράταξης και πρ. Δήμαρχος κ. Άρης Καραχάλιος και η δημοτική σύμβουλος κ. Κ. Παναγιωτοπούλου, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.