Εσκίογλου: «Η επανάσταση του ‘21 μας δείχνει ότι η πρόοδος θέλει και κόπο και τρόπο»

«Η επανάσταση του ‘21 μας δείχνει ότι η πρόοδος θέλει και κόπο και τρόπο. Θέλει να δουλέψει και το σώμα και το μυαλό. Οι προκλήσεις του μέλλοντος είναι ήδη εδώ»σημειώνει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, στο μήνυμά του για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Αναλυτικά ο κ. Εσκίογλου αναφέρει: «Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή για τον Ελληνισμό, διπλή γιορτή η σημερινή, γιορτή της θρησκεία μας και της Πατρίδας μας.

Σαν σήμερα πριν από 200 ολόκληρα χρόνια ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε στην Αγία Λαύρα το λάβαρο του αγώνα και ακούστηκε σ’ όλο το σκλαβωμένο Ελληνικό Γένος το σάλπισμα της Επανάστασης, ο όρκος ιερός «Ελευθερία ή Θάνατος». Όλοι οι Έλληνες σαν ένας άνθρωπος, ορκίζονται να ελευθερώσουν την σκλαβωμένη πατρίδα. Πολεμούν με ηρωισμό και αυταπάρνηση και μετά από πολλές θυσίες ξεπρόβαλε η πολυπόθητη λευτεριά.

Το νόημα του 1821 είναι μία λέξη: Ελευθερία. Είναι αυτό που κατάφερε αυτό το μικρό έθνος. Είναι αυτό που καλούμαστε να συνεχίσουμε. Μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες ζούμε, ας εστιάσουμε το βλέμμα μας στο παρελθόν του γένους μας, για να ασκηθούμε στην συνέχεια στον απολογισμό των πεπραγμένων μας, ώστε να καταστούμε ικανοί να προβούμε σε εκτιμήσεις για το μέλλον.

Η φετινή επέτειος των 200 χρόνων από την Επανάσταση δεν γίνεται μόνο για να μας θυμίσει των ηρωισμό και τις θυσίες των Ελλήνων, αλλά και για να μας δείξει τον δρόμο ώστε να αποκτήσουμε την αυτοσυνείδηση μέσωεκείνων των γεγονότων. Και να κατανοήσουμε ότι το μέλλον αποφασίζεται σήμερα και διαμορφώνεται από τις πράξεις όλων μας στο παρόν. Όλοι πρέπει να είμαστε παρόντες στο αύριο. Μόνο που γι’ αυτό δεν αρκούν τα λόγια. Η επανάσταση του ’21, μας δείχνει ότι η πρόοδος θέλει και κόπο και τρόπο. Θέλει να δουλέψει και το σώμα και το μυαλό. Οι προκλήσεις του μέλλοντος είναι ήδη εδώ. Σας ευχαριστώ και χρόνια πολλά σε όλους».