Σύλλογος Ντόπιων: Διπλή γιορτή της Ορθοδοξίας μας και του Ελληνισμού

Διπλή γιορτή της Ορθοδοξίας μας και του Ελληνισμού. Χαίρε κεχαριτωμένη ο κύριος μετά Σου. Με αυτά τα λόγια ο Αρχάγγελος Γαβριήλ έφερε την χαρμόσυνη είδηση στη Θεοτόκο για την γέννηση του Ιησού Χριστού. Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. Η επαναστατική προκήρυξη του Αλέξανδρου Υψηλάντη που σηματοδότησε την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

200 χρόνια μετά είμαστε εδώ και συνεχίζουμε όλοι μαζί να πάμε παρακάτω. Οι μεγάλοι πολιτικοί Άνδρες όπως ο Υψηλάντης, ο Καποδίστριας, οι οπλαρχηγοί Καραϊσκάκης, Κολοκοτρώνης, Μαυρομιχάλης, Παπαφλέσσας, Μπότσαρης και οι γυναίκες σαν τη Μπουμπουλίνα, Μαντώ Μαυρογένους, Δέσπω Μπότσαρη αγωνίστηκαν για να ανατινάξουν την Οθωμανική κυριαρχία. Έδωσαν τα πάντα για τον αγώνα. Τις περιουσίες τους και το αίμα τους για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ.

Το δικό μας χρέος είναι να διατηρήσουμε τούτη τη χώρα ΕΛΕΥΘΕΡΗ μέσα από καινούργια μονοπάτια. Ο δικός μας αγώνας είναι η πορεία της ΕΛΛΑΔΟΣ στο μέλλον πρώτα για μας τους ΕΛΛΗΝΕΣ και μετά για όλο τον κόσμο. Και επειδή το μέλλον χτίζεται με δράσεις του παρόντος ας δημιουργήσουμε το δικό μας σταθμό στην ιστορία. Με Ατομική ευθύνη και Συλλογική προσπάθεια και με οδηγό την πίστη τις παραδόσεις μας και τον πολιτισμό μας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΤΟ Δ.Σ.