Καιρός: παγωνιά, καταιγίδες και χιόνια την Τρίτη στα ορεινά

Νεφώσεις με βροχές και στο Αιγαίο με σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται για την Τρίτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, πιθανώς κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν βαθμιαία στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα). Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία βορειοανατολικοί 6 με 7  μποφόρ, από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 μποφόρ, από το απόγευμα βαθμιαία 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά – ημιορεινά με χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς-βορειοανατολικούς, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια από 02 έως 11 βαθμούς (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά θαλάσσια τμήματα με μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, στα ημιορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς, οι οποίες κατά περιόδους πιθανώς να είναι πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά 7-8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, έως 08 βαθμούς).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές και εκ νέου από τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι  δυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Το απόγευμα από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στις Κυκλάδες στα 7 με 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, που από το απόγευμα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και βαθμιαία θα σταματήσουν. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 6 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση το βράδυ. Στα νότια θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, που από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια από 08 έως 15 βαθμούς).

Ο καιρός την Τετάρτη

Στα δυτικά αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά με ασθενείς χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα βόρεια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές προς το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια και θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα βόρεια κατά τόπους ισχυρός.

Ο καιρός την 25η Μαρτίου

Στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο. Σταδιακά τα φαινόμενα στα βόρεια θα σταματήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα βόρεια τοπικά ισχυρός.