Ασφαλτοστρώνει δρόμους της πόλης των Φαρσάλων ο δήμος με έργο 331.088 ευρώ

Σε εκτεταμένες παρεμβάσεις κυρίως στο εσωτερικό οδικό δίκτυο της πόλης των Φαρσάλων αλλά και ευρύτερα, θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα η δημοτική αρχή, με ένα έργο συνολικού κόστους 331.088,71 ευρώ.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη την Πέμπτη από τον δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Το συνολικό κονδύλι που θα διατεθεί αυξήθηκε σημαντικά από την αρχική πρόβλεψη στο τεχνικό πρόγραμμα του 2021 ύψους 140.000 ευρώ για αποκατάσταση οδοποιίας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου Σεπτεμβρίου, καθώς υπήρξε νέα χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικών, κατόπιν σχετικού αιτήματος του δημάρχου κ. Μάκη Εσκίογλου, το οποίο και έγινε δεκτό.

Αναλυτικότερα, οι δρόμοι που θα γίνουν οι παρεμβάσεις είναι οι εξής:

  • ΟΔΟΣ ΑΘΗΝΑΣ(Β΄ ΣΥΝΤ. ΙΠΠΙΚΟΥ – ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ-Ν.ΙΩΝΙΑΣ)
  • Οδός ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ (ΘΕΤΙΔΟΣ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ)
  • ΟΔΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΡΑΙΟΥ (ΠΛΑΣΤΗΡΑ-ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΗΣ-28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ)
  • ΟΔΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΚΑΝΑΔΑ-ΘΕΤΙΔΟΣ)
  • ΟΔΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ (ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ-ΡΥΖΙΟΥ)
  • ΟΔΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ (ΑΘΗΝΑΣ-ΘΕΤΙΔΟΣ)
  • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ-ΑΝΩΧΩΡΙΟΥ (ΕΙΣΟΔΟΣ ΑΝΩΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ Μ. ΕΥΥΔΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ «ΝΟΜΙΚΟΣ» ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ)
  • ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΟΔΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ
  • ΛΟΙΠΟΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΟΔΟΙ ΠΟΛΥΔΑΜΑΝΤΑ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τονίζει τα εξής: «Ανάμεσα στις προτεραιότητές μας για το 2021 είναι και το εσωτερικό οδικό δίκτυο της πόλης των Φαρσάλων. Ένα δίκτυο ιδιαίτερα καταπονημένο, που δεν έτυχε της φροντίδας που χρειάζονταν τα προηγούμενα χρόνια. Σ’ αυτούς τους δρόμους όμως μετακινούνται καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες και όπως καταλαβαίνει κανείς, αποτελούν σημαντικό δείκτη της ποιότητας ζωής που τους παρέχει ο δήμος. Η Τεχνική μας Υπηρεσία, τα στελέχη της οποίας οφείλω να ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκριση και αποτελεσματικότητα, συνέταξε τη σχετική μελέτη για την προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στις παρεμβάσεις. Από την άλλη, το υπουργείο Εσωτερικών ανταποκρίθηκε στο αίτημα που έθεσα στα τέλη του περασμένου έτους, ώστε να έχουμε πλέον ένα σημαντικό κονδύλι για να χρηματοδοτήσει τις εργασίες.

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με την ΕΔΑΘΕΣ την οποία και πιέζουμε για να «τρέξει» όσο το δυνατό γρηγορότερα τις αιτήσεις σύνδεσης στην πόλη των Φαρσάλων, γιατί αυτό σημαίνει πως και ταχύτερα θα πάρουν οι συμπολίτες μας φυσικό αέριο και θα γίνουν απρόσκοπτα τα έργα στο εσωτερικό οδικό δίκτυο. Γι’ αυτό και απευθύνω παράκληση σε όσους θέλουν να συνδεθούν με το φυσικό αέριο, να σπεύσουν το συντομότερο για την αίτηση, ώστε ο προγραμματισμός των εργασιών να ολοκληρωθεί ταχύτερα.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω και τους αντιδημάρχους που είναι δίπλα μου πολύτιμοι συνεργάτες σ’ αυτή την προσπάθεια».

Η μελέτη του έργου έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Φαρσάλων.