Τα δύο «καυτά» ερωτήματα της αντιδημάρχου για το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων

Υπ’ ατμόν παραμένει σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο αλλά και η κοινωνία στην επαρχία Φαρσάλων με τις εξελίξεις στο Κέντρο Υγείας της επαρχίας και κυρίως με τα όσα διημείφθησαν στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Τρίτη, παρουσία του διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν τα δύο ερωτήματα που έθεσε η αντιδήμαρχος κ. Σοφία Χατζηπλή στον κ. Σερέτη, τα οποία μάλλον έφεραν σε δύσκολη θέση τον τελευταίο.

«Αφήσαμε το δάσος που είναι το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων και τα περιφερειακά μας ιατρεία και ασχολούμαστε τόση ώρα με το δέντρο που είναι το Ιατρείο της Νίκαιας. Πόσα χρήματα όμως δαπανήθηκαν από τη γέννηση του περιφερειακού ιατρείου της Νίκαιας μέχρι και σήμερα; Κάναμε ένα βήμα μπροστά με την θέση του παιδιάτρου, αλλά 100 βήματα πίσω με την μεταφορά οργανικών θέσεων από το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων…» ήταν το πρώτη της ερώτημα, με τον κ. Σερέτη να παραπέμπει στη… Περιφέρεια Θεσσαλίας για την χρηματοδότηση που αγγίζει τις 650.000 ευρώ!

Από την άλλη, η έμπειρη αυτοδιοικητικός ζήτησε από τον ΔΥΠΕάρχη να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο για το τι έχει κάνει μέχρι σήμερα για τα περιφερειακά ιατρεία της επαρχίας Φαρσάλων. Ερώτημα που μάλλον απέκτησε ρητορικό χαρακτήρα, καθώς δεν απαντήθηκε ποτέ.

Οι εντυπώσεις όμως που δημιουργήθηκαν από τα όσα η κ. Χατζηπλή είπε, ήταν κάτι παραπάνω από αρκετές για να αποτυπώσουν το μέγεθος της αδικίας που αισθάνεται μία ολόκληρη επαρχία…

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία - Ψιθυριστά