Οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων τιμούν το Κιλελέρ

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή των μελών των Δ.Σ των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας στην οποία αποφασίστηκε εκδήλωση μνήμης και τιμής στον ξεσηκωμό  και την θυσία των κολίγων στο Κιλελέρ.

Για το οργανωμένο αγροτικό κίνημα που εκφράζεται από τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς συλλόγους, το Κιλελέρ αποτελεί φάρο και πυξίδα στην καθημερινή πάλη που διεξάγουμε για τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων.

Το Κιλελέρ φωτίζει τους σύγχρονους αγώνες ώστε να παραμείνουμε και να καλλιεργήσουμε την γη μας ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που βρίσκονται σε αγαστή σύμπνοια με τις αποφάσεις της Ε.Ε και της ΚΑΠ.

Αποφάσεις και πολιτικές που έχουν καταντήσει την Ελλάδα χώρα εισαγωγής αγροτοκτηνοτροφικών προιόντων ενώ έχουμε ιδανικές κλιματικές συνθήκες, μηχανοποιημένη παραγωγή, τεχνογνωσία και μεράκι του αγρότη και κτηνοτρόφου και μπορούμε να καλύψουμε όλες τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα, καθώς και πρώτες ύλες για την μεταποιητική βιομηχανία.

Έχουν ξεκληρίσει δεκάδες χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους τα τελευταία χρόνια ερημώνοντας τα χωριά μας. Οι βιομηχανίες και οι έμποροι παίρνουν πάμφθηνα την παραγωγή μας και μας πουλάνε πανάκριβα τα μέσα και εφόδια, χωρίς καμιά στήριξη και προστασία, καμιά απόφαση προς όφελος μας από τις κυβερνήσεις.

Το Κιλελέρ μας εμπνέει και μας οδηγεί σεασφαλή συμπεράσματα που τότε και τώρα έχουν την ίδια αξία.

Οργάνωση και δυνάμωμα των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων και των Ομοσπονδιών με ζωντανή λειτουργία που να ενημερώνουν, συσπειρώνουν, κινητοποιούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης. Κοινή δράση και συμμαχία με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους των πόλεων δίνοντας δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας.

Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, μόνο ο αγώνας που δεν γίνεται. Αξιοποιούμε την πολύτιμη εμπειρία μας, ότι κερδίσαμε ήταν αποτέλεσμα αγώνα, πάλης, μαζικής συμμετοχής,  πολυήμερων μπλόκων. Ποτέ και κανείς δεν μας χάρισε τίποτα.

Φέτος για μια ακόμη χρονιά μέσα σε συνθήκες της φονικής πανδημίας και καραντίνας, αποτελεί χρέος μας να τιμήσουμε τον ξεσηκωμό των κολίγων στο Κιλελέρ λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία μας.

Το αγροτικό κίνημα έχει αυτή την εμπειρία να τα καταφέρει για μια ακόμη φορά όπως το αποδείξαμε και στις πρόσφατες μηχανοκίνητες πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις πόλεις. Οι μάσκες που φοράμε δεν μπορούν να κρατήσουν κλειστά τα στόματα μας για την διεκδίκηση και ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που έχουμε.

Την Κυριακή 21 Μαρτίου στις 11 το πρωί στον χώρο της θυσίας στο Κιλελέρ, αντιπροσωπείες των Ομοσπονδιών της Θεσσαλίας θα αποτίσουν φόρο τιμής με κατάθεση στεφανιών στον Μνημείο στο Κιλελέρ.

ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ

ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙΛΕΛΕΡ!

ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ «Η ΑΝΟΙΞΗ»