Κέλλας σε εκπαιδευτικούς: “Συμβάλλετε καθοριστικά στην ανάπτυξη της οδικής ασφάλειας”

«Οι εκπαιδευτικοί μας, τους οποίους θα ήθελα να συγχαρώ ιδιαιτέρως, συμβάλλουν ενεργά στην αποτελεσματικότερη ανάπτυξη του πεδίου της οδικής ασφάλειας, καλλιεργώντας τον σεβασμό και την ευσυνειδησία στα σχολεία. Τους ευχαριστούμε γι’ αυτό, καθώς και για τη συνολική προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στο επιμορφωτικό διαδικτυακό σεμινάριο, στο οποίο συμμετείχαν 490 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που συνδιοργανώθηκε από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του υπουργείου Παιδείας και το ΙΟΑΣ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εβδομάδας οδικής ασφάλειας (15-22 Μαρτίου), προσθέτοντας:

«Η θεσμοθέτηση της οδικής ασφάλειας στα εργαστήρια δεξιοτήτων για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αποτελεί τη βάση για την περαιτέρω εμβάθυνση της διδασκαλίας της στο μέλλον.

Η εποχή της πληροφορίας και το Ψηφιακό Κράτος είναι εκ των ων ουκ άνευ για τους μαθητές και γι’ αυτό εισηγηθήκαμε τη διάχυση των νέων τεχνολογιών στα σχολεία και τη διαρκή κατάρτιση των εκπαιδευτικών μας, σε συνδυασμό με την τακτική προβολή τηλεοπτικών μηνυμάτων αποτρεπτικού χαρακτήρα από τα μέσα πανελλαδικής εμβέλειας».

Ο κ. Κέλλας εστίασε στη διασύνδεση του σεμιναρίου των εκπαιδευτικών με τη διεξαγωγή του 4ου πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού ψηφιακής δημιουργίας, που διοργανώνεται από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του ΥΠΑΙΘ και το ΙΟΑΣ, σημειώνοντας:

«Με σύγχρονους όρους οι εκπαιδευτικοί μας καθοδηγούν τους μαθητές στην απορρόφηση των καλών προτύπων οδικής συμπεριφοράς, ενώ οι μαθητές μας διοχετεύουν τη δημιουργικότητά τους σε ένα πεδίο, το οποίο προασπίζεται την αξία της ανθρώπινης ζωής και προάγει την ατομική ευθύνη και τη συλλογική ευσυνειδησία».

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ έκλεισε την ομιλία του υπογραμμίζοντας:

«Την τελευταία δεκαετία τα θανατηφόρα τροχαία μειώθηκαν στη χώρα μας, όπως αποτυπώθηκε στα στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το περασμένο καλοκαίρι, όπου καταγράφηκε η μεγαλύτερη μείωση στην ΕΕ. Ωστόσο, απομένουν πολλά ακόμη, προκειμένου να βελτιώσουμε συνολικά τη θέση μας και να αφήσουμε πίσω μας αρνητικές επιδόσεις, όπως τον δείκτη θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού και τα θανατηφόρα τροχαία με μοτοσικλέτα. Στόχος μας είναι να μειωθούν τα δυστυχήματα κατά 50% την επόμενη δεκαετία και, βέβαια, να καταστεί υλοποιήσιμο στο μέλλον το Όραμα Μηδέν».