Κέλλας: “Νέο και σύγχρονο κτίριο για το 303 ΠΕΒ”

Αναφορά στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, υπέβαλε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στηρίζοντας την πρόταση του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΕΘΑ-ΓΕΣ Νομού Λάρισας για την κατασκευή νέου και σύγχρονου κτιρίου για το 303 ΠΕΒ, το οποίο επλήγη από τους σεισμούς.

Αναλυτικά, ο Λαρισαίος πολιτικός σημειώνει στην αναφορά του τα ακόλουθα:

«Το 303 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης (ΠΕΒ) υπέστη μεγάλες ζημιές από τους σεισμούς που έπληξαν τον τόπο μας. Συγκεκριμένα, συνεργείο του υπουργείου Υποδομών έκρινε πως είναι επικίνδυνα-ακατάλληλα για χρήση, έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές, τρία κύρια παραγωγικά κτίρια, τα οποία χρονολογούνται από το 1950 και έχουν «“γερασμένα” δομικά στοιχεία (σκυρόδεμα, οπλισμός, τοιχοποιία)», γεγονός που καθιστά, ενδεχόμενα, ασύμφορη την αποκατάστασή τους.

Ως εκ τούτου και επειδή το 303 ΠΕΒ εξυπηρετεί εξαιρετικά σημαντικές δραστηριότητες για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, κάτι που σας έχω επισημάνει και κατά το παρελθόν, σας γνωρίζω την πρόταση του Συλλόγου για την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου βιομηχανικού κτιρίου, που θα είναι ασφαλές και αντάξιο της προσφοράς και της τεχνογνωσίας του 303 ΠΕΒ.

Με τον τρόπο αυτό, οι πολύτιμες δραστηριότητες του Εργοστασίου θα συγκεντρωθούν σε έναν ενιαίο χώρο, ώστε τα άξια στελέχη του να προσφέρουν σε ασφαλείς και σύγχρονες συνθήκες, όπως αρμόζει στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας. Επικαλούμενος την ευαισθησία σας, προσβλέπω στη θετική ανταπόκρισή σας, ώστε να δρομολογηθεί η υλοποίηση του αιτήματός μας.

Ακόμη, σας καλώ να ανταποκριθείτε στην πρόσκληση του Συλλόγου και να επισκεφτείτε το 303 ΠΕΒ, προκειμένου να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι τους λόγους, για τους οποίους είναι επιβεβλημένη η κατασκευή νέου εργοστασίου».