Ε. Λιακούλη: «Να σταματήσει τον εμπαιγμό ο κ Σερέτης – Θέλουμε δύο δυνατούς φορείς υγείας !»

Παρέμβαση για το θέμα που δημιουργήθηκε και τη συζήτηση για την υποβάθμιση του ΚΥ Φαρσάλων, πραγματοποίησε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, ζητώντας άμεσα να ασχοληθεί με το θέμα ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας την  ένταση που δημιουργεί και πάλι  από την πλευρά της η ΥΠΕ για το συγκεκριμένο θέμα,  ενώ τονίζει ότι με τους χειρισμούς της καλλιεργεί το διχασμό, σε δύο περιοχές, που αμφότερες έχουν μεγάλη ανάγκη των μονάδων υγείας.

Ειδικότερα, στην παρέμβασή της η κ Λιακούλη επεσήμανε:

« Αναστάτωση επικρατεί εδώ και μέρες στην περιοχή των Φαρσάλων και στους θεσμικούς φορείς της, καθώς με απόφασή της  5ης ΥΠΕ , δημιουργείται πολυδύναμο ιατρείο στην περιοχή του δήμου Κιλελέρ, με μεταφορά των κενών οργανικών θέσεων από το ΚΥ Φαρσάλων. Δυστυχώς, στην αγωνία των κατοίκων της περιοχής, κάποιοι επένδυσαν πολιτικά, είτε ως αντιπολιτευόμενοι τιμητές, είτε ως εκπρόσωποι τύπου της Κυβέρνησης. Ποτίζουν πάλι το δέντρο του διχασμού-κι ας είμαστε στη δίνη της  πανδημίας και των σεισμών, που γονάτισαν το νομό μας.

Το θέμα είναι κρυστάλλινης διαύγειας: η ενδυνάμωση του Ιατρείου της Νίκαιας, με στόχο την μετατροπή του σε Πολυδύναμο Ιατρείο, είναι απολύτως απαραίτητο για την περιοχή, όχι όμως σε βάρος του ΚΥ Φαρσάλων.

Τι σημαίνει η δήλωση του κ Σερέτη ότι «για τη δημιουργία του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Νίκαιας απαιτείται η σύσταση οργανισμού ο οποίος για να προκύψει χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό, πρέπει να μετατραπούν κενές  οργανικές θέσεις..»;

Είναι δυνατόν, ακόμη και τώρα, μετά την πανδημία που μας σάρωσε και μας καθήλωσε, να δίνει η Κυβέρνηση με το σταγονόμετρο  τα απαραίτητα για να δημιουργηθούν οι απαραίτητες δομές;

Το ΚΥ Φαρσάλων είναι μια δομή όχι μόνο απαραίτητη, αλλά όρος εκ των ων ουκ άνευ για την περιοχή των Φαρσάλων, που ακόμη μένει αποκομμένη και μακριά από το αστικό κέντρο της Λάρισας, εξαιτίας των γνωστών θεμάτων .

Επίσης, η μετατροπή του Περιφερειακού Ιατρείου Νίκαιας σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, είναι ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα, που θα εξυπηρετήσει μια μεγάλη περιοχή, στην οποία παρέχεται σήμερα, χαμηλού επιπέδου πρωτοβάθμια φροντίδα.

Το ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει ο κ Υπουργός, είναι η δήλωση του κ Σερέτη, ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι κενές οργανικές θέσεις του ΚΥ Φαρσάλων, για να μην επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός!  

Η απαίτηση του ΚΥ Φαρσάλων να ενισχυθεί και να μην αποδυναμωθεί, είναι δίκαιη, ενώ η  απόφαση του κ.Σερέτη και των ομογάλακτών του να μην υπάρξει καμία απολύτως επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό, θυμίζει το «με ξένα κόλλυβα τρισάγιο…»

Οι υγειονομικές μονάδες του ΕΣΥ, που λίγο πριν την πανδημία στοχευμένα η Κυβέρνηση  επιχειρούσε να υποβαθμίσει και να οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση, απέδειξαν ότι είναι οι μόνες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της δημόσιας υγείας και είναι στην πρώτη γραμμή .

Τουλάχιστον, ας το σεβαστούν αυτό οι αποφασίζοντες …»