Ζητούν να συμμετάσχουν στην σημερινή συνεδρίαση με ανοιχτή επιστολή

Σε ανοιχτή επιστολή προχώρησε ο κ. Μπρισίμης Γεώργιος – Μέλος του Σωματείου Κέντρων Υγείας του Νομού Λάρισας – Γ.Σ. ΑΔΕΔΥ προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων κ. Κων/νο Δαμιανό με κοινοποίηση προς το Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου και προς τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Αριστομένη Καραχάλιο, Μαρία Ίφου, Κων/νο Τύμπα, Ευάγγελο Δημητρακόπουλο και Απόστολο Αναγνώστου.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

“Το Σάββατο 13/3/2021 ενημερώθηκαμε από τα τοπικά ΜΜΕ ότι την Τρίτη 16/3/2021 συγκαλείτε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φαρσάλων με Θέμα το Κέντρο Υγείας. Επικοινώνησα τηλεφωνικός με τον Πρόεδρο κ Δαμιανό Κων/νο μεταφέροντας προφορικά το αυτονόητο αίτημα μας για συμμετοχή των εργαζομένων του ΚΥΦ μέσω του αντιπροσώπου τους στο εν λόγω συμβούλιο διότι το θέμα μας αφορά άμεσα τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι με την ΕΝΩΤΙΚΗ – ΔΥΝΑΜΙΚΗ τους  διαμαρτυρία αναδείξαν τις προθέσεις της Διοίκησης της 5η ΥΠΕ που τελικά έγινε απόφαση και στάλθηκε στο Υπουργείο Υγείας για έγκριση. Απόφαση  που συρρικνώνει τον οργανισμό λειτουργίας υποβαθμίζοντας περαιτέρω την λειτουργία του ΚΥΦ. Ο Προέδρος δεσμεύτηκε να μεταφέρει το αίτημα μας στην Δημοτική Αρχή και θα μας απαντούσε. Πράγματί μας απάντησε λέγοντας μας ότι δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στο συμβούλιο διότι η Δημοτική Αρχή αποφάσισε ότι το ΚΥΦ θα εκπροσωπηθεί από τον Διευθυντή του. Του απαντήσαμε ότι αυτό δεν γίνεται αποδεκτό γιατί άλλος ο θεσμικός ρόλος του Διευθυντή τον οποίο σεβόμαστε και ότι οι εργαζόμενοι διαχρονικά εκπροσωπούνται από τα αιρετά εκλεγμένα  μέλη των σωματείων τους . Τονίσαμε επίσης ότι οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου του ανώτερου αιρετού οργάνου κάθε τόπου είναι δημόσιες και ανοιχτές τόσο προς πολίτες πόσο μάλλον σε εκπροσώπους εργαζομένων και με βάσει το παραπάνω δημοκρατικό μας δικαίωμα δεν είναι δυνατόν να αποκλειστούμε της συνεδρίασης του συμβούλιου . Το ότι το συμβούλιο γίνεται μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω της πανδημίας  covid -19 αυτό δεν αναιρεί το πνεύμα και το γράμμα που διατυπώνει με σαφήνεια ότι οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές προς τους πολίτες . Επίσης θέλουμε να θυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι μαζί με τον εκπρόσωπο τους γίναν δεκτοί  από τον κ Δήμαρχο στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 2/3/2021 όπου έγινε διεξοδική ενημέρωση για το θέμα που προέκυψε ακολουθήσαν δηλώσεις στήριξης του κ Δημάρχου για τα δίκαια αιτήματά   μας , το αμέσως επόμενο διάστημα υπήρξε άριστή συνεργασία με τον Πρόεδρο  του Δημοτικού συμβουλίου όταν μας ζήτησε την τεχνική βοήθεια για την σύνταξη του ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου , ειλικρινά δεν κατανοούμε τι ήταν αυτό που οδήγησε στον αποκλεισμό μας  η μάλλον το γνωρίζουμε . Επειδή η ΥΓΕΙΑ είναι πολύ σοβαρή υπόθεση δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε με αποκλεισμούς ούτε με προσπάθειες φίμωσης των εκπροσώπων των εργαζομένων  στις δομές της .

Για του παραπάνω λόγους ζητάμε να μας αποσταλεί η ηλεκτρονική  διεύθυνση της τηλεδιάσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να γίνει δυνατή η συμμετοχή μας και να ακουστούν οι πάγιες διαχρονικές θέσεις για τα προβλήματα του ΚΥΦ .

Επίσης ενημερώνουμε όλους του φορείς και τους πολίτες του Δήμου Φαρσάλων  ποια είναι εφιστάμενη υποβαθμισμένη  κατάσταση του ΚΥΦ μέσα στην πανδημία.

1.       Ένας γιατρός με ειδικότητα Ειδικού Παθολόγου είναι μακροχρόνια μετακινημένος στο ΓΝ Λαμίας   προ covid -19 (δεν υπηρετεί άλλος ειδικός Παθολόγος στο ΚΥΦ)

2.       Μία γιατρός με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής είναι μακροχρόνια μετακινημένη στο ΚΥ Δομοκού

3.       Η Παιδίατρος του ΚΥΦ  μετακινείται κάθε μήνα  στο ΓΝ Λάρισας για Κάλυψη εφημερίων

4.       Γιατροί των ΠΙ του ΚΥΦ με ειδικότητα Γεν Ιατρικής μετακινούνται κάθε μήνα στο ΓΝ Λάρισας για κάλυψη εφημερίων .

5.       Το Μικροβιολογικό εργαστήριο του ΚΥΦ υπολειτουργεί με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιστημονική υποβάθμιση του ΚΥΦ την ταλαιπωρία των πολίτων και οι ανασφάλιστοι συμπολίτες για να κάνουν εξετάσεις πρέπει να καταβάλουν ολόκληρο το κόστος των εξετάσεων στα Ιδιωτικά εργαστήρια .

6.       Το Ακτινολογικό εργαστήριο λειτουργεί μονό με τεχνολόγο χωρίς γιατρό ( Κέντρα Υγείας Ελασσόνας και Τυρνάβου διαθέτουν γιατρούς )

7.       Οδοντιατρείο κλειστό (Κέντρα Υγείας Ελασσόνας και Τυρνάβου διαθέτουν οδοντιάτρους ) .

8.       Τμήμα Επισκεπτριών υπηρετεί 1 μία επισκέπτρια και το ΚΥΦ είναι εμβολιαστικό κέντρο , οι ανάγκες του καλύπτονται από νοσηλεύτριες οι οποίες  μετακινούνται και στο ΠΙ Νίκαιας για τις ανάγκες του εκεί εμβολιαστικού Κέντρου .

9.       Τμήμα Μαιών δεν υπηρετεί Μαία σε οργανική θέση οι ανάγκες καλύπτονται από Μαία που υπηρετεί με απόσπαση από το ΠΓΝ Λάρισας λόγω του νόμου της  αιρετότητας.

10.   Δεν υπηρετεί στο ΚΥΦ Κοινωνική Λειτουργός .

11.    Προσωπικό καθαρότητας δεν επαρκεί εργάζονται δυο καθαρίστριες με 4ώρες συμβάσεις ένω το ΚΥΦ λειτουργεί σε 24ωρη βάση .

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να σταματήσει η υποβάθμιση του ΚΥΦ που επιχειρείτε  με την συρρίκνωση του οργανισμού του .

ΖΗΤΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ”

ΜΠΡΙΣΙΜΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΜΕΛΟΣ ΣΩΜΑΤ ΚΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Γ.Σ ΑΔΕΔΥ