Τηρήθηκε το έθιμο του Χαρταετού στα Φάρσαλα

Η φετινή Καθαρά Δευτέρα δεν θυμίζει σχεδόν τίποτα από τα προηγούμενα χρόνια στα Φάρσαλα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο, αρκετοί Φαρσαλινοί τηρώντας τα ατομικά μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας κατά της διασποράς του, μετέβησαν σε πάρκα και ελεύθερους χώρους κοντά στις γειτονιές τους, για να τηρήσουν το έθιμο με το πέταγμα του χαρταετού.

 

Το έθιμο του χαρταετού, επομένως, τηρήθηκε με τους περιορισμούς των μετακινήσεων εντός του οικείου Δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Ο δυνατός αέρας που έπνεε χθες στα Φάρσαλα, στάθηκε σύμμαχος και ευνόησε το πέταγμά του, εν αντιθέση με τα προηγούμενα χρόνια που χρειαζόταν περισσότερη προσπάθεια.

Μιλώντας στην “Ε”, οι κάτοικοι τόνισαν ότι το πέταγμα του χαρταετού ήταν ένας τρόπος για να ξεφύγουν από την δύσκολη καθημερινότητα που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Από νωρίς το πρωί παρατηρήθηκε κίνηση στην πόλη για την αγορά της καθιερωμένης λαγάνας στους φούρνους, ενώ δεν έλειψαν τα τελευταία ψώνια για το Σαρακοστιανό τραπέζι στα μαγαζιά που πουλούσαν τα συγκεκριμένα είδη. Το μεσημέρι οι Φαρσαλινοί μαζεύτηκαν οικογενειακά στα σπίτια τους για να τιμήσουν την πρώτη ημέρα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής ή αλλιώς Σαρακοστής, η Καθαρά Δευτέρα, όπου εορτάζονται τα Κούλουμα.