Πώς έσπασε σήμερα το φράγμα των 60.000 δολαρίων το Bitcoin

Το φράγμα των 60.000 δολαρίων έσπασε σήμερα το Bitcoin, επανερχόμενο δριμύτερο έπειτα από μια περίοδο στα τέλη Φεβρουαρίου όταν και δέχθηκε πιέσεις.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με όρους κεφαλαιοποίησης σκαρφάλωσε έως τα 60.187 δολάρια, καθώς πραγματοποιεί ράλι με άνοδο που έχει ξεπεράσει το 6%.

Σήμερα η τιμή του ξεκίνησε να διαπραγματεύεται από τα 57.315 δολάρια μετά τις χθεσινές απώλειες 0,96%, με το σημερινό του άλμα να φθάνει σχεδόν τα 3.000 δολάρια, ενώ το σημερινό του ιστορικό ρεκόρ είναι κατά σχεδόν 1.750 δολάρια υψηλότερο από το προηγούμενο ρεκόρ των 58.258 δολαρίων, το οποίο σημείωσε στις 21 Φεβρουαρίου.

Από εκείνο το υψηλό ρεκόρ στη συνέχεια η τιμή του σε δυο μόλις ημέρες καταποντίστηκε στα 46.437 δολάρια, ενώ στις 28 Φεβρουαρίου έκανε βουτιά στα 43.527 δολάρια.

Με το σημερινό ράλι η κεφαλαιοποίησή του έφθασε το 1,1 τρισ. δολάρια, ενώ στο σύνολο της εβδομάδας η ενίσχυσή του πλησιάζει το 24%.

Τι έχει συμβεί όμως και το Bitcoin αλλά και τα άλλα κρυπτονομίσματα έχουν ανακάμψει;

Το μεγάλο γεγονός ήταν όταν έγινε γνωστό ότι εκείνος που αγόρασε την καλλιτεχνική συλλογή NTF του Beeple αντί 69,5 εκατ. δολαρίων, είναι ένας συλλέκτης κρυπτονομισμάτων γνωστός με το ψευδώνυμο Metakovan.

Παράλληλα η έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Καναδά για τη διαπραγμάτευση του τρίτου ETF σε Bitcoin στις αγορές της χώρας της Βόρειας Αμερικής, έδωσε νέα πνοή στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Να σημειωθεί ότι στην πρώτη ημέρα εισαγωγής του ETF της Purpose διαπραγματεύθηκαν μετοχές αξίας 165 εκατ. δολαρίων, εκ των οποίων 80 εκατ. διακινήθηκαν στην πρώτη ώρα, σηματοδοτώντας την πιο πετυχημένη είσοδο χρηματιστηριακώς διαπραγματεύσιμου κεφαλαίου στην ιστορία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από decrypt.co