Λαική Συσπείρωση: Η σωστή αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί στελέχωση της δημόσιας υγείας

Σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρονται τα εξής:

Η αύξηση των κρουσμάτων και μάλιστα με τα μεταλλαγμένα στελέχη του covid 19, δεν αντιμετωπίζεται με εκκλήσεις για ατομική ευθύνη. Αυτή την έδειξε ένα χρόνο τώρα η πλειοψηφία του λαού και την εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση για να παίρνει συνεχώς αντιλαϊκά μέτρα χτυπήματος του λαϊκού εισοδήματος, της πλήρους και σταθερούς εργασίας, των εργασιακών, συνδικαλιστικών, λαικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, για να θωρακίζει την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

Αυτή που λείπει είναι η κυβερνητική ευθύνη, αφού εξακολουθεί επί ένα χρόνο τώρα:

Να μην προχωρά σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και προσπαθεί να την κουτσοβολέψει με κάποιες προσλήψεις ορισμένου χρόνου που κάνουν μέσω του ΕΣΠΑ η περιφέρεια Θεσσαλίας και άλλες περιφέρειες για να την ξελασπώσουν.
Να μην προχωρά στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας μαζί με το προσωπικό του, αντιθέτως το ενισχύει με ζεστό χρήμα από την φοροληστεία του λαού χωρίς να έχει συμβολή στην αντιμετώπιση της πανδημίας
Οι έλεγχοι και τα μέτρα προστασίας στα περισσότερα εργοστάσια, σε ιδιωτικές κλινικές, Σούπερ – Μάρκετ και άλλους μεγάλους τόπους δουλειάς που υπάρχει συγχρωτισμός, να είναι ελάχιστοι ή και ανύπαρκτοι από την πλευρά της κυβέρνησης και της περιφέρειας. Το ίδιο και στα περισσότερα σχολεία, όπου καθημερινά βλέπουμε να κλείνουν τμήματα και ολόκληρα σχολεία.
Ο εμβολιασμός του πληθυσμού να πορεύεται με ρυθμούς χελώνας, κάτω από τον άγριο ανταγωνισμό των φαρμακοβιομηχανιών για το κέρδος που οδηγεί σε μεγάλη καθυστέρηση έλευσης εμβολίων, αλλά και της έλλειψης προσωπικού στις μονάδες που ορίσθηκαν ως εμβολιαστικά κέντρα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται πολύ να ανταπεξέλθουν και στο εμβολιαστικό έργο και στα άλλα καθήκοντά τους.
Η Λαική Συσπείρωση και το ΚΚΕ, σταθερά διεκδικούμε και ταυτόχρονα πρωτοστατούμε στην οργάνωση της εργατικής-λαϊκής πάλης:

Για να ενισχυθεί αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, με ενίσχυση των υποδομών και αναβάθμιση της Π.Φ.Υ.

Να γίνονται μαζικά δωρεάν τεστ στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, γενικότερα στον πληθυσμό και να υπάρξει κρατικός έλεγχος σε ευαίσθητους χώρους όπως γηροκομεία, δομές φιλοξενίας προσφύγων, κ.α.

Να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας, μαζί με το προσωπικό του και να ενταχθεί στον κρατικό σχεδιασμό.

Για την προμήθεια εμβολίων και από άλλες χώρες και τον γρήγορο εμβολιασμό μαζικά του πληθυσμού, με προτεραιότητα (τους εργαζόμενους στην ιδιωτική υγεία, ευπαθείς ομάδες, εκπαιδευτικοί).

Για να μη φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή το τερατούργημα για τα εργασιακά και τον αντισυνδικαλιστικό νόμο. Κανείς εργαζόμενος, επαγγελματίας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Έκτακτα επίδομα σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις.

Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στα κόμματα του κεφαλαίου, στις περιφερειακές και δημοτικές αρχές, που λειτουργούν με κριτήριο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.  Η διέξοδος για το λαό βρίσκεται στην οργάνωση και τον αγώνα της εργατικής τάξης και τη συμμαχία της με τους βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, για ριζικές αλλαγές στην πολιτική και στην οικονομία προς όφελος του λαού, με δυνατό ΚΚΕ.