Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Φαρσάλων ενάντια στην αποδυνάμωση του Κ.Υ. Φαρσάλων

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Φαρσάλων σταθερά διεκδικούμε και πρωτοστατούμε στην οργάνωση της Εργατικής – λαϊκής πάλης ενάντια στην χρόνια αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων ,που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ, και των Δημοτικών παρατάξεων που στηρίζουν τις πολιτικές  αυτών των κομμάτων  που στόχο έχουν την ιδιωτικοποίηση της Υγείας,  με  αποτέλεσμα της τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, την μη λειτουργεία  του αιματολογικού, βιοχημικού, ακτινολογικού, και να μην υπάρχουν τα αντίστοιχα ιατρεία  αλλά και την όξυνση άλλων προβλημάτων που απαιτούν άμεσα και επιτακτικά λύσεις.
Το Συνδικάτο Οικοδόμων  Φαρσάλων σε απεργιακές συγκεντρώσεις και σε Τοπικές διεκδικήσεις απαιτεί εδώ και χρόνια την πλήρη λειτουργεία  και αναβάθμιση του Κέντρου Υγειάς  Φαρσάλων. Ιδιαίτερα την περίοδο αυτή μέσα σε συνθήκες Πανδημίες, που η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας  καλείται να ανταπεξέλθει στο “φιλόδοξο” εμβολιαστικό πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας του πληθυσμού του Δήμου Φαρσάλων. 

Διεκδικούμε

  • Όχι στην συνέχιση της  αποδυνάμωσης του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων
  • Να καλυφθούν τα κενά  των οργανικών θέσεων του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων ,να ενισχυθούν μέσω προσλήψεων μόνιμου προσωπικού  πλήρους  και αποκλειστικής απασχόλησης ,και μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων
  • Να μπουν σε λειτουργία το ακτινολογικό  εργαστήριο ,το αιματολογικό, βιοχημικό, ,με τις απαραίτητες ειδικότητες  Ιατρών .
  •  Άμεση δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων ,σε κατάλληλους  χώρους  ,με  στόχο τον άμεσο εμβολιασμό  όλων των κατοίκων του Δήμου μας ασχέτως ηλικίας ,για να αποφευχθεί  μετακίνησή τους σε άλλους Νομούς.
  • Να υπάρξει γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας .
  • Επίταξη του  ιδιωτικού Τομέα Υγείας και υποχρεωτική ένταξη των  ιδιωτών Ιατρών στο σχέδιο αντιμετώπισης της Πανδημίας  και του εμβολιαστικού προγράμματος, με τις αποδοχές του Δημοσίου.(και όχι την ενίσχυση του με ζεστό χρήμα από την φοροληστεία του λαού  χωρίς να έχει καμία συμβολή στην αντιμετώπιση της  πανδημίας).
  • Την πλήρη κάλυψη του Κέντρου Υγειάς από το ΕΚΑΒ.
  • Την πλήρη κάλυψη και μονιμοποίηση του προσωπικού καθαριότητας του ΚΥ Φαρσάλων.