32 κατοικίες (!) κρίθηκαν μη κατοικήσιμες σε χωριά του Δήμου Παλαμά

Συνεχίζονται καθημερινά οι αυτοψίες από τεχνικά κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών σε χωριά του Δήμου Παλαμά που επλήγησαν από το μεγάλο σεισμό που συνέβη στην περιοχή της Ελασσόνας.

Δυστυχώς πληθαίνουν οι κατοικίες που χαρακτηρίζονται μη κατοικήσιμες, με την Τοπική Κοινότητα Πέτρινου να είναι το χωριό όπου εντοπίζονται οι περισσότερες ζημιές και τα προβλήματα με τους πληγέντες όπως σας ενημέρωσε από χθες το KarditsaLive.Net με σχετικό ρεπορτάζ.

Σήμερα (Τετάρτη 10/3) το βράδυ ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γ. Σακελλαρίου ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από το τελευταίο τριήμερο (8/3 – 10/3) στην περιοχή.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος στο KarditsaLive.Net έγιναν συνολικά 85 αυτοψίες σε σπίτια, αποθήκες, επαγγελματικούς χώρους και αγροτικές εγκαταστάσεις σε όλο τον Δήμο. Από αυτές 45 κτίσματα βγήκαν ακατάλληλα μέχρι να γίνει μετά από μερικές ημέρες επανέλεγχος ξανά από τεχνική Επιτροπή.

Επιπλέον ελέγχθηκε και ένας Ιερός Ναός στην Αστρίτσα στον οποίο δεν εντοπίστηκαν προβλήματα.

Συγκεκριμένα, στο Πέτρινο έγιναν 59 αυτοψίες. Οι 48 ήταν σε κατοικίες και από αυτές οι 24 χαρακτηρίστηκαν μη κατοικήσιμες.

Στην Συκεώνα έγιναν 6 αυτοψίες σε σπίτια από τα οποία 2 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα.

Στην Αστρίτσα έγιναν 14 αυτοψίες, εκ των οποίων οι 9 σε σπίτια. Τα 4 από αυτά κρίθηκαν μη κατοικήσιμα.

Στη Λεύκη έγινε μια αυτοψία σε κατοικία η οποία κρίθηκε κατοικήσιμη.

Στην Ιτέα επίσης έγινε μια αυτοψία σε σπίτι το οποίο κρίθηκε μη κατοικήσιμο.

Στο Φύλλο έγιναν 4 αυτοψίες, οι 3 σε σπίτια, εκ των οποίων το 1 κρίθηκε μη κατοικήσιμο.

Συνολικά, στο Δήμο Παλαμά χαρακτηρίστηκαν μη κατοικήσιμες 32 κατοικίες.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΣΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ

Νωρίς το απόγευμα επισκέφθηκε το Πέτρινο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός με τον ο κ. Σακελλαρίου όπου και συνάντησαν τον πρόεδρο κ. Γιώργο Μίκα ο οποίος τους ενημέρωσε για την έκταση των συνεπειών του ξεσπάσματος του εγκέλαδου.

Όπως δήλωσε στην ηλεκτρονική εφημερίδα μας ο κ. Αγοραστός, περιόδευσε σε όλο το χωριό, επισκέφθηκε μαζί με τον Δήμαρχο Παλαμά χαρακτηρισμένες μη κατοικήσιμες κατοικίες και συνομίλησε με σεισμόπληκτες οικογένειες. Ο ίδιος τόνισε πως η περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά άμεσα σε ενέργειες για την προμήθεια όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μεταλλικών οικίσκων και τροχόσπιτων για τη στέγαση όσων τα χρειάζονται.

Προς το παρόν οι πληγέντες φιλοξενούνται σε συγγενικά και φιλικά σπίτια, ενώ γίνεται και συζήτηση μαζί τους σχετικά με τις δυνατότητες που παρέχει η κρατική μέριμνα όπως είναι η στεγαστική συνδρομή – επιδότηση ενοικίου, η συγκατοίκησης.

Πηγή: karditsalive.net