Νέα Σμύρνη: σάλος για το επεισόδιο με τους αστυνομικούς

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε από την ΕΛΑΣ για το συμβάν στη Νέα Σμύρνη, όπου μια απλή επιχείρηση ελέγχου για παραβίαση των μέτρων διάδοσης του κορονοϊού εξελίχθηκε σε βίαιο επεισόδιο.

Οι κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να κόψουν πρόστιμο σε μια οικογένεια με δυο παιδιά και τρεις ενήλικες που κάθονταν σε ένα παγκάκι. Ζήτησαν κωδικούς μετακίνησης και ταυτότητες και ο κόσμος άρχισε να διαμαρτύρεται με αποτέλεσμα να οξυνθούν τα πνεύματα και οι αστυνομικοί να καλέσουν ενισχύσεις. Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν την Αστυνομία για υπερβολική βία, ενώ βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο έχουν καταγράψει ξυλοδαρμό νεαρού.

Σύμφωνα με γυναίκα, αυτόπτη μάρτυρα, που μίλησε στον ΑΝΤ1, οι αστυνομικοί επιτέθηκαν κατά νεαρού άνδρα. “Σε καμία περίπτωση οι νεαροί δεν επιτέθηκαν σε αστυνομικούς” πρόσθεσε η γυναίκα.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει, ότι αστυνομικοί δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από περίπου 30 άτομα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Μετά την προσαγωγή των 11 ατόμων από την πλατεία της Νέας Σμύρνης κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν πορεία στο Αστυνομικό Τμήμα ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες και στη συνέχεια έκαναν πορεία στο δημαρχείο. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των κατοίκων σημειώθηκαν επεισόδια και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

“Η Αστυνομία δεν διαχειρίστηκε σωστά την κατάσταση” τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης. Από πλευράς του ο Συνδικαλιστής Αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας, δήλωσε ότι οι εικόνες αυτές δεν τιμούν κανέναν. Πρόσθεσε ωστόσο ότι αυτοί που πήγαν στο νοσοκομείο ήταν αστυνομικοί και όχι πολίτες.

Πηγή: ant1news.gr