Καιρός: βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή

Σε ποιες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Που θα επικρατήσει παγετός μετά τη «βουτιά» του υδράργυρου.

Για σήμερα Κυριακή, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη. Από το μεσημέρι τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στα δυτικά. Λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια κατά 4 με 5 βαθμούς. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια.

ΑΤΤΙΚΗ: Αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές το πρωί στα ανατολικά και τα βόρεια. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Aναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 ως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ: Στη Δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά το πρωί 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ: αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές το πρωί στις Κυκλάδες και μετά το μεσημέρι στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: Αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί στα βόρεια και μετά το μεσημέρι αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για τη Δευτέρα 8 Μαρτίου

Στα δυτικά αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν, με τοπικές βροχές από το απόγευμα κυρίως στα κεντρικά και τα νότια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νοτιοδυτικά 5 με 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα βόρεια.