Σεισμός στη Θεσσαλία: Μη κατοικήσιμα σχεδόν 900 σπίτια (βίντεο)

898 κατοικίες έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες από τις 1.609 που ελέγχθηκαν στις σεισμόπληκτες περιοχές της Λάρισας, της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και της Φαρκαδόνας.

Το Σάββατο διεξήχθησαν, από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αυτοψίες σε 1.800 κτήρια. Από αυτές 1.609 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 898 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες. Επίσης, έχουν ελεγχθεί 46 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 21.

Όσον αφορά στους Ιερούς Ναούς και τα δημόσια κτήρια, “κίτρινα” έχουν χαρακτηριστεί τα 30 από τις 46 αυτοψίες, ενώ σε 99 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους), τα 92 κρίθηκαν ακατάλληλα προς χρήση. Επίσης έχουν γίνει έλεγχοι σε 5 σχολικές μονάδες του Δήμου Φαρκαδόνας.

Μόνο στο Δαμάσι, 6-7 στα 10 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές από το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου, όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της κοινότητας, Γιώργος Τσανάκας.

Τη Δευτέρα θα κατατεθούν 300.000 ευρώ σε κάθε δήμο που επλήγη από το σεισμό, ώστε να αρχίσει άμεσα και η καταβολή των χρημάτων στους πληγέντες πολίτες, ενώ μέχρι την Τρίτη θα τοποθετηθούν οικίσκοι για να στεγάσουν τους κατοίκους των χωριών που επλήγησαν, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή.

«Αυτό που είναι κρίσιμο τούτη την ώρα είναι ό,τι προβλέπει ο νόμος για την άμεση στήριξη των πληγέντων να γίνει γρήγορα», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από το Δαμάσι.

Πηγή: ant1news.gr