Σε Δαμάσι και Μεσοχώρι Στέλλα Μπίζιου και Στέλιος Πέτσας

Στο Δαμάσι βρέθηκε σήμερα η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, συμμετέχοντας στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Μεσοχώρι Ελασσόνας.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη η κα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα στους σεισμοπαθείς του νομού Λάρισας, ενεργώντας με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, με στόχο την άμεση αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του σεισμού.

Σε χρόνο ρεκόρ στήθηκαν καταλύματα για τους άστεγους και μοιράστηκαν τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης για τις πρώτες δύσκολες ώρες μετά τον σεισμό.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση και πρωτοφανής. Με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κλιμάκιο της κυβέρνησης βρέθηκε στον τόπο της καταστροφής. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος ανέλαβε προσωπικά τον συντονισμό των δυνάμεων του στρατού που κατέφτασαν στην περιοχή, ενώ ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός απέδειξε για μια ακόμη φορά τον βαθμό της αποτελεσματικότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ήδη πως τη Δευτέρα θα καταβληθούν οι πρώτες 300.000 ευρώ στους δήμους Ελασσόνας και Τυρνάβου, ενώ δεσμεύτηκε για την γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών.

Το μήνυμα που θέλω να στείλω προσωπικά από τα πληγωμένα χωριά της Ελασσόνας και του Τυρνάβου προς όλους τους κατοίκους, που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται, είναι πως κανένας δεν πρόκειται να μείνει μόνος. Η πολιτεία θα είναι δίπλα σε όσους δοκιμάζονται.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποδείξει πως ξέρει να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις κρίσεις που διαχειρίζεται. Αυτό θα πράξουμε και τώρα. Είμαστε εδώ, έτοιμοι να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που έχουν προκύψει και δοκιμάζουν το νομό μας.