Ψήφισμα συμπαράστασης του Εμπορικού στο Κ.Υ.Φαρσάλων

Ο  Εμπορικός Επιχειρηματικός Σύλλογος Επαρχίας Φαρσάλων συμπαρίσταται  στους Ιατρούς και στο Νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων σχετικά με την απρόσμενη απόφαση για την μεταφορά των κενών οργανικών θέσεων του Κέντρου Υγείας και την αποδυνάμωση του με σκοπό την ενδυνάμωση   του Περιφερειακού Ιατρείου Νίκαιας.

Το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων είναι ήδη υποστελεχωμένο , χρειάζεται ενίσχυση και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της περιοχής Φαρσάλων. Τα νοσοκομεία της Λάρισας απέχουν 45 χλμ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές λόγω μη επάρκειας προσωπικού σε κρίσιμεςπεριπτώσεις.

Είμαστε ενάντια την αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων και ζητούμε  από τους αρμόδιους φορείς και την Κυβέρνηση να σταματήσουν τις ενέργειες που προωθούν άμεσα.

Επίσης ζητούμε την επέκταση του ήδη Εμβολιαστικού Κέντρου για τον εμβολιασμό κι άλλων ομάδων πολιτών (ηλικιωμένοι πολίτες) , έτσι ώστε να μην μετακινούνται σε άλλες πόλεις που απέχουν από 50 έως 100 χλμ. για την διευκόλυνσή τους.

Η Πολιτεία από τη μια καλεί τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια της Κυβέρνησης για τον άμεσο εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων ώστε  να προστατευτεί και να θωρακιστεί  ηυγεία τους , από την άλλη δε , τους στερούν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν, αφού τους αναγκάζουν να μεταφερθούν  σε κέντρα που απέχουν πολλά χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας τους, όπως από τα Φάρσαλα στον Αλμυρό Βόλου , στον Παλαμά Καρδίτσας και στην Ελασσόνα Λάρισας.

Εν Έτη 2021 δεν επιτρέπεται να στερείται κανένας άνθρωπος,  το πολυτιμότερο αγαθό , την Υγεία και να ρισκάρει τη ζωή του λόγω λαθών από τις αρμόδιες αρχές.