Κλιμάκιο του ΚΚΕ στις σεισμόπληκτες περιοχές

Κλιμάκιο του ΚΚΕ που πραγματοποίησε χθες  περιοδεία στα χωριά που χτυπήθηκαν από τον σεισμό, με επικεφαλής τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της ΕΠ Θεσσαλίας, , τον Γιώργο Λαμπρούληβουλευτή του ΚΚΕ και τον Παναγιώτη Σπήλιο μέλος  της ΕΠ Θεσσαλίας και γραμματέα της ΤΕ Υπαίθρου επισήμανε:

 

Επείγουν ο έλεγχος των κτιρίων και η στήριξη στους πληγέντες & να μπει επί τάπητος το θέμα της αντισεισμικής θωράκισης.

Για δεύτερη ημέρα παραμένουν στους δρόμους οι κάτοικοι των χωριών  Δαμάσι και Μεσοχώρι, εξαιτίας των σοβαρών καταστροφών σε σπίτια και περιουσίες που προκλήθηκαν από τον ισχυρό χθεσινό σεισμό, αλλά και την ολιγωρία της κυβέρνησης που άφησε εκατοντάδες άτομα να προσπαθούν να βρουν λύση για τροφή, νερό, ακόμα και στέγαση. Μάλιστα, εκατοντάδες ήταν αυτοί που πέρασαν το κρύο βράδυ στις πρόχειρες σκηνές που στήθηκαν και σε αμάξια.

Όσοι «τυχεροί» βρήκαν στέγη σε ξενοδοχεία που αξιοποιήθηκαν στο Νομό Τρικάλων, δεκάδες χιλιόμετρα  μακριά από τα σπίτια τους, τόνισαν ότι αυτό δεν φτάνει, καθώς χρειάζεται κάθε πρωί να είναι πίσω στο χωριό για τις δουλειές τους (αγροτικές, κτηνοτροφικές και άλλες). Ταυτόχρονα αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι δεν τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής, καθώς χθες δεν είχαν  έρθει ακόμη χημικές τουαλέτες, ενώ σε μικρές ποσότητες διατίθενται μάσκες, αντισηπτικά κλπ.           Την ίδια ώρα, με αργούς ρυθμούς προχωρά η επιθεώρηση και ο έλεγχος των σπιτιών, καθώς παρά τις υποσχέσεις, στο Δαμάσι ενδεικτικά, βρισκόταν μέχρι το απόγευμα, ένα κλιμάκιο μηχανικών που έπρεπε να ελέγξει τουλάχιστον 300 σπίτια.

Αυτά τα ζητήματα των ανεπαρκών μέτρων αντιμετώπισης των σοβαρών προβλημάτων διαπίστωσε κλιμάκιο του ΚΚΕ που πραγματοποίησε χθες  περιοδεία στα χωριά που χτυπήθηκαν από τον σεισμό, μεταφέροντας τη στήριξη του Κόμματος στους σεισμόπληκτους και αναδεικνύοντας την ανάγκη οργάνωσής τους για να διασφαλιστούν αποζημιώσεις στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μέτρα αποκατάστασης των καταστροφών και οικονομικής στήριξης.  Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Λαμπρούλης,  σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων σημείωσε πως είναι επιτακτική ανάγκη η πολιτεία να φροντίσει για να αποκατασταθούν άμεσα ό,τι ζημιές υπάρχουν στα σπίτια των κατοίκων, να ελεγχθούν τα κτίρια, να στεγαστεί ο κόσμος, να εξασφαλιστεί η ένδυση και στέγαση  όσων έχουν ανάγκη. Ακόμα επισήμανε πως πρέπει να μπει επί τάπητος για ακόμα μια φορά το θέμα της πρόληψης για τα ζητήματα της αντισεισμικής θωράκισης, για να μη μετράει ο κόσμος συνεχώς τις πληγές του.