Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Φαρσάλων

Συνεδρίασε το μεσημέρι της Πέμπτης το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Φαρσάλων, υπό τον δήμαρχο κ. Μάκη Εσκίογλου.

Συμμετείχαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας κ. Κωνσταντίνος Δαμιανός, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σοφία Χατζηπλή και Δημήτρης Γούσιας, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΦ κ. Γιάννης Τριάντης, ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φαρσάλων κ. Θεόδωρος Σταφύλης και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Φαρσάλων κ. Θωμάς Γκούτας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η επιδίωξη μίας κατά το δυνατό γρήγορης και συντονισμένης κινητοποίησης όλων των δυνάμεων, για να υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση ενδεχόμενων ζητημάτων που θα προκύψουν από μία σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

Στην τοποθέτησή ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου εστίασε στην ανάγκη διαρκούς ετοιμότητας απ’ όλες τις πλευρές και πρόσθεσε πως «θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στους πληγέντες στην περιοχή των δήμων Τυρνάβου και Ελασσόνας. Επικοινώνησα με τους συναδέλφους μου δημάρχους και τους τόνισα ότι βρισκόμαστε δίπλα τους, έτοιμοι να συνδράμουμε σε οτιδήποτε χρειαστεί. Ως δήμος Φαρσάλων βρισκόμαστε σε διαρκή συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς γιατί είναι πολύ σημαντικό την κρίσιμη στιγμή να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φαρσάλων και εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας του δήμου κ. Κωνσταντίνος Δαμιανός, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει ο δήμος από χθες, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση. Όπως είπε μεταξύ άλλων, η τεχνική υπηρεσία του δήμου πραγματοποιεί προσεισμικούς ελέγχους σε δημόσια και δημοτικά κτήρια όπως σχολικές μονάδες, υπηρεσίες κ.α.

Επίσης, έχουν ελεγχθεί όλοι οι χώροι που θα συγκεντρωθεί ο πληθυσμός σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι υπάλληλοι του δήμου.

Η αντιδήμαρχος κ. Σοφία Χατζηπλή στάθηκε στην ανάγκη του συντονισμού, που όπως χαρακτηριστικά είπε «πρέπει να είναι πολύ αποτελεσματικός στις πρώτες στιγμές, οι οποίες είναι εξαιρετικά σημαντικές για την αντιμετώπιση ενός φυσικού φαινομένου». Επίσης ζήτησε να γίνει έλεγχος και σε όλες τις δημοτικές γέφυρες από τα κλιμάκια της τεχνικής υπηρεσίας.

Ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Γούσιας διαβεβαίωσε πως τα οχήματα του δήμου βρίσκονται σε υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα, ενώ τέλος ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΦ κ. Γιάννης Τριάντης μίλησε για το εναλλακτικό πλάνο της επιχείρησης, σε περίπτωση διακοπής της υδροδότησης από φυσικά φαινόμενα.