Στα σεισμόπληκτα χωριά των Δήμων Τυρνάβου και Ελασσόνας κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λάρισας

Αντιπροσωπεία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας επισκέφτηκε την Πέμπτη 4 Μαρτίου το Δαμάσι και το Μεσοχώρι των Δήμων Τυρνάβου και Ελασσόνας, αντίστοιχα, τα χωριά στα οποία σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές από τον ισχυρό σεισμό της 3ης Μαρτίου.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι Βασίλης Ζωγράφος, Χρήστος Τσιόπας και Γιάννης Καριπίδης, καθώς και στελέχη των Οργανώσεων Μελών Τυρνάβου και Ελασσόνας.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας βρέθηκαν στο κατεστραμμένο Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου και στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του χωριού, όπου έχουν στηθεί σκηνές για τη φιλοξενία των οικογενειών τα σπίτια των οποίων έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τον σεισμό.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισκέφτηκε το Μεσοχώρι, όπου ενημερώθηκε από τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής Ελασσόνας για τις καταστροφές που σημειώθηκαν από τον σεισμό στο χωριό και τον τρόπο με τον οποίο αυτές αντιμετωπίζονται.

smart

smart

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας ζητάει την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες κατοίκους, τόσο των 600 ευρώ που προβλέπονται αρχικά, όσο και αυτή των 5.000 ευρώ για την αντικατάσταση της οικοσκευής, αλλά και για την ενίσχυση των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, θεωρεί απαραίτητη την άμεση επίλυση του προβλήματος στέγασης που αντιμετωπίζουν πάρα πολλές οικογένειες στις δύο κοινότητες και καλεί την κυβέρνηση να προνοήσει για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό ενάντια στον κορωνοϊό, του συνόλου των κατοίκων του Δαμασίου Τυρνάβου και του Μεσοχωρίου Ελασσόνας.