Λιακούλη: Ευγνωμοσύνη για τους εκπαιδευτικούς που έσωσαν 63 παιδιά και για τους μηχανικούς και αρχιτέκτονες του νομού μας»

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα βρέθηκε στα χωριά που επλήγησαν από το σεισμό , στην περιοχή των Δήμων Ελασσόνας και Τυρνάβου, η βουλευτής του νομού Ευαγγελία Λιακούλη, που από χθες το μεσημέρι βρίσκεται διαρκώς στην περιοχή, αυτή τη φορά συμμετέχοντας σε κλιμάκιο με επικεφαλής τον Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη, παρουσία του Τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας και βουλευτή Γιώργο Καμίνη, του Γραμματέα και μελών της ΝΕ και τοπικών εκπροσώπων, προκειμένου να αποτυπωθεί και η επόμενη ημέρα , μετά τον μεγάλο σεισμό.

Προηγούμενα, η βουλευτής επισκέφθηκε το επιχειρησιακό κέντρο που δημιουργήθηκε ως συντονιστικό όργανο για την αντιμετώπιση της κατάστασης, στη στρατιωτική εγκατάσταση που παραχωρήθηκε στον Τύρναβο, ενώ ακολούθως συνομίλησε με  τους κατοίκους του Δαμασίου, το οποίο δέχθηκε το ισχυρότερο χτύπημα του Εγκέλαδουκαι οι κάτοικοί του παρέμειναν χθες το βράδυ σε σκηνές στο γήπεδο του χωριού, καθώς και του Μεσοχωρίου

Μετά την επίσκεψη η κ Λιακούλη δήλωσε:

« Έχουμε πολλές πληγές που πρέπει να κλείσουμε μετά τον χθεσινό σεισμό στο νομό μας. Είμαστε όμως ευλογημένοι που δεν θρηνήσαμε θύματα, ειδικά στο Δαμάσι, που οι υπέροχοι εκπαιδευτικοί καθοδήγησαν τα παιδιά με υποδειγματικό τρόπο και έσωσαν τις ζωές τους, αφού πέρασαν μέσα από τα συντρίμμια, των οποίων η εικόνα καθηλώνει. Είμαστε ευγνώμονες . Αξίζει όμως να πούμε δημόσια και ένα μεγάλο μπράβο, στους μηχανικούς και στους αρχιτέκτονες του νομού μας καθώς και σε όλα τα συναφή τεχνικά επαγγέλματα κατασκευών , διότι είναι πραγματικά πρωτοφανές με μια τέτοιας μεγάλης ισχύος, σεισμική δόνηση , να μην έχουμε κατάρρευση κτιρίων , με όλες τις τραγικές συνέπειες που αυτό σημαίνει. Αυτό έδειξε ότι οι μηχανικοί μας και οι αρχιτέκτονες δουλεύουν με επιστημοσύνη, με ευσυνειδησία και με συνέπεια στα δημόσια και ιδιωτικά έργα. Νιώθουμε περηφάνια και απευθύνω δημόσια τις ευχαριστίες μου στο φορέα τους, το ΤΕΕ και στον καθένα ξεχωριστά, νιώθοντας ότι εκφράζω τη συντριπτική πλειοψηφία των αισθημάτων των συμπολιτών μας. Δυστυχώς,σήμερα έχουμε Ανθρώπους που κοιμούνται στα γήπεδα, σε στρατιωτικές σκηνές. Είμαστε ακόμη σε χειμωνιάτικες νύχτες και οι συνθήκες είναι απαγορευτικές, επιδεινώνονται δε δραματικά από την πανδημία. Πρέπει άμεσα να μεταφερθούν οι οικογένειες σε ξενοδοχεία και σε μισθωμένα σπίτια. Ζητώ την επίσπευση όλων των ενεργειών που πρέπει να γίνουν για την κατεδάφιση των σπιτιών που είναι ακατάλληλα και να επιδοτηθεί το σύνολο του τιμήματος για την επανακατασκευή τους,  και όχι μόνο το 80%, όπως ανακοινώθηκε. Ολο το νομικό πλαίσιο είναι έτοιμο από το σεισμό της Σάμου.  Ζητάμε να εφαρμοσθούν οι νόμοι και οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις άμεσα . Δεν υπάρχει ούτε στιγμή για χάσιμο».