ΑΔΗΚ Λάρισας: Οι εκπαιδευτικοί κατάφεραν να εκκενώσουν τα σχολεία

Σε ανακοίνωσή τους οι Ακηδεμόνευτοι Δημοκράτες Καθηγητές Λάρισας για τον χθεσινό σεισμό, αναφέρουν τα εξής:

Η Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 είναι μία μέρα που θα την θυμόμαστε  λόγω του μεγάλου σεισμού των 6,3 ρίχτερ. Είναι μία μέρα που δοκιμαστήκαμε όλοι εξαιτίας της σφοδρότητας του εγκέλαδου που ταρακούνησε όλο το νομό Λάρισας και όλη τη Θεσσαλία, ευτυχώς χωρίς να θρηνήσουμε θύματα. Είναι μία μέρα που η εκπαιδευτική κοινότητα βίωσε στο πετσί της την σκληρή πραγματικότητα του εγκέλαδου κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Σ΄ αυτή τη δύσκολη μέρα οι  σχολικές μονάδες, Διευθυντές,   εκπαιδευτικοί και  μαθητές ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις των δύσκολων συνθηκών  κάνοντας πράξη τη γνώση που έχουν αποκτήσει μέσα από ενημερώσεις αλλά και τις ασκήσεις ετοιμότητας που πραγματοποιούνται στα σχολεία, για την αντιμετώπιση των σεισμών.

Οι σχολικές μονάδες, Διευθυντές,  εκπαιδευτικοί  με υπευθυνότητα και ψυχραιμία, εφαρμόζοντας τα σχέδια αντιμετώπισης σεισμών, κατάφεραν να εκκενώσουν  τα σχολεία και να οδηγήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες, στα προκαθορισμένα σημεία με ασφάλεια  και στη συνέχεια να τους παραδώσουν  στους γονείς τους.

Απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι, είναι πάντα έτοιμοι να προσφέρουν και την μόρφωση και την ασφάλεια στους μαθητές και τις μαθήτριες.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους.