Τα Φάρσαλα με τρία βίντεο – αφιερώματα στο κανάλι της Βουλής (βίντεο)

Η τηλεόραση της Βουλής με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, εντάσσει στο πρόγραμμα της μικρά αφιερώματα με ιστορικές και πολιτιστικές αναφορές σε τόπους και ήρωες του 1821.

Συγκεκριμένα, έχει δημοσιεύσει τρία διαφορετικά βίντεο των 30 δευτερολέπτων το καθένα με εναέρια πλάνα από την περιοχή των Φαρσάλων, στο κανάλι της, στο Youtube με την ονομασία “Hellenic Parliament TV”..

Στα τρία διαφορετικά βίντεο εμφανίζονται: η πόλη των Φαρσάλων, με πληροφορίες που αναφέρουν ότι από τα τέλη του 14 αιώνα έως τις 18 Αυγούστου του 1881 (140 χρόνια από την απελευθέρωση των Φαρσάλων) η πόλη παρέμενε κάτω από τουρκικό ζυγό. Αναφέρεται επίσης, σε αποσπάσματα ότι οι Τούρκοι την ονόμαζαν “Τσατάλτζα” που σημαίνει σταυροδρόμι, διευκρινίζοντας από την αρχαιότητα ότι η Φάρσαλος υπήρξε πέρασμα και πόλος έλξης λόγω της γεωγραφικής της θέσης των  στρατιωτικών δυνάμεων, είτε προς τον Νότο είτε ως προς τον Βορρά και πεδίο συγκρούσεων όπως το 48 π.Χ. μεταξύ Ιούλιου Καίσαρα και Πομπήιο. Εμφανίζει ακόμα πλάνα από τον νέο “Πύργο Καραμίχου” με πληροφορίες αυτού, την Ακρόπολη της πόλης, τον Απιδανό, τον Αρχαίο Θολωτό Τάφο και άλλα πολιτιστικά σημεία της.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ 3 ΒΙΝΤΕΟ