Κέλλας: 120 δόσεις για τις οφειλές στην εφορία όλων των πολιτών

Γενναιόδωρη ρύθμιση για τις οφειλές όλων των Ελλήνων πολιτών στην εφορία σε 120 δόσεις, “κίνηση που θα δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία, μετά από μακρό διάστημα ύφεσης” αλλά και ρύθμιση με ευνοϊκούς όρους των δανείων που ελήφθησαν με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, ζήτησε από τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργο Πιτσιλή, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός μετέφερε στον κ. Πιτσιλή την αδυναμία πολλών οφειλετών να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, προτείνοντας τη στήριξή τους με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και κυρίως με τη μείωση των επιτοκίων, σημειώνοντας πως “είναι άδικο τα επιτόκια για τις οφειλές που ρυθμίζονται να ανέρχονται στο 5,5 με 6%, τη στιγμή, μάλιστα, που το ελληνικό δημόσιο δανείζεται με επιτόκιο 0,8%”.

Ο κ. Πιτσιλής αντιμετώπισε θετικά την πρόταση για ρύθμιση των δανείων με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, λέγοντας ότι “ετοιμάζεται σχετική ρύθμιση”, ενώ σημείωσε ότι για τα υπόλοιπα ζητήματα θα υπάρξει συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών.

Επιπροσθέτως, ο Χρήστος Κέλλας έθεσε στον Διοικητή της ΑΑΔΕ την αναγκαιότητα ενίσχυσης της ΔΟΥ Λάρισας με προσωπικό, ενόψει πολλών αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδοτήσεων εντός του 2021, τονίζοντας ότι “η ΔΟΥ Λάρισας είναι ίσως η πρώτη σε μέγεθος ΔΟΥ της Ελλάδος και ο όγκος εργασιών, που καλούνται οι εργαζόμενοι να διεκπαιρεώσουν, είναι από τους μεγαλύτερους στην επικράτεια”, ενώ πρότεινε, “να δοθεί η δυνατότητα σε υπαλλήλους οικονομικών υπηρεσιών, που εκτός τόπου συμφερόντων, να μετακινηθούν στη Λάρισα”.

Ο κ. Πιτσιλής δεσμεύτηκε ότι στην προσεχή προκήρυξη για προσλήψεις στις ΔΟΥ της χώρας, θα προβλεφθεί αυξημένος αριθμός θέσεων για την ΔΟΥ Λάρισας.

Χρ. Κέλλας

Ο κ. Κέλλας απένειμε τα εύσημα στον κ. Πιτσιλή και τους συνεργάτες του, για το έργο που επιτελούν στην ΑΑΔΕ, τονίζοντας “ότι επιτυγχάνεται ο θεμελιώδης στόχος της Αρχής, που είναι η εδραίωση της σχέσης εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με τους πολίτες και την κοινωνία”, ενώ πρόσθεσε:

«Ευχαριστώ τον Διοικητή της ΑΑΔΕ για την ανταπόκριση στα ζητήματα που του

έθεσα και είμαι πεπεισμένος ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν θετικές ανακοινώσεις.

Η κυβέρνησή μας έχει κάνει άλματα στις διαδικασίες ψηφιοποίησης υπηρεσιών, προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Συνεχίζουμε σταθερά σε αναπτυξιακή τροχιά, παρά την παγκόσμια ύφεση που προκαλεί η πανδημία του κορονοιού».