Διοικητής 5ης ΥΠΕ σε Μάξιμο: Δεν υποβαθμίζεται το Κ.Υ. Φαρσάλων

Δεν επίκειται καμία υποβάθμιση ή αφαίμαξη του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων από την πρόταση για αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Νίκαιας σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο.

Τη διαβεβαίωση αυτή παρείχε ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας (5ης Υ.Πε.) κ. Φώτης Σερέτης στον βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε στην τοπική κοινωνία των Φαρσάλων από τη φημολογία για αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας, επικοινώνησε με τον Διοικητή της 5ης Υ.Πε. Όπως υπογράμμισε «ο σχεδιασμός αναβάθμισης του Περιφερειακού Ιατρείου της έδρας του δήμου Κιλελέρ στη Νίκαια θα πρέπει να γίνει χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία άλλων δομών υγείας, και ιδιαίτερα του Κέντρου Υγείας των Φαρσάλων, που καλύπτει τις ανάγκες σε πρωτοβάθμια περίθαλψη ολόκληρης της επαρχίας».

Ο κ. Σερέτης σημείωσε ότι «δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις, αλλά βασικός στόχος της Διοίκησης της 5ης Υ.Πε. είναι η εύρυθμη λειτουργία όλων των δομών υγείας της αρμοδιότητάς της. Γνώμονας των εισηγήσεών μας είναι η υπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και η εξυπηρέτηση των πολιτών στην άσκηση του αναφαίρετου δικαιώματός τους για πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας. Με την πρόταση για τη μετατροπή του Π.Ι. Νίκαιας σε Π.Π.Ι, δεν αποδυναμώνεται το Κ.Υ. Φαρσάλων, αντιθέτως ενδυναμώνεται μια αποκεντρωμένη μονάδα του, δίνοντας πρόσβαση σε πολίτες που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από το Κ.Υ. Φαρσάλων όπου και υπάγονται υγειονομικά».