Κόκκαλης: Έκθετο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν μπορεί ούτε τα αυτονόητα, να πληρώσει τις επιδοτήσεις

Σκληρή κριτική στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ασκεί ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης με αφορμή την αδυναμία του ΟΠΕΚΕΠΕ να πράξει ακόμη και το αυτονόητο, δηλαδή να καταβάλει τις επιδοτήσεις στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δυστυχώς πληρώνουν για μία ακόμη φορά την ανικανότητα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να δώσει λύσει στο θέμα της οργάνωσης και της διεκπεραίωσης των πληρωμών.

Μετά το «ψαλίδισμα» της βασικής ενίσχυσης τα περασμένα Χριστούγεννα, δυστυχώς παραμένουν απλήρωτες πολλές υποχρεώσεις όπως οι συνδεδεμένες ενισχύσεις των ψυχανθών και το ποιοτικό παρακράτημα που αφορά τα σιτηρά.

Έτσι οραματίζονται την κανονικότητα στο Μέγαρο Μαξίμου σε ότι αφορά τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ;

Θα περίμενε κανείς από μία κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας και βίαιης διακοπής της παραγωγικής δραστηριότητας, να υπερβεί εαυτόν για να στηρίξει πρώτιστα εκείνους που απέμειναν στην πραγματική παραγωγική γραμμή της χώρας, δηλαδή τους αγρότες. Ως δυσάρεστη έκπληξη όμως, αδυνατεί να πράξει ακόμη και τα αυτονόητα και αποδεικνύει εμπράκτως αυτό που λέμε από την πρώτη στιγμή, πως δηλαδή ο πρωθυπουργός επιλέγει τους υπουργούς στο Αγροτικής Ανάπτυξης με μοναδικό κριτήριο τις προσωπικές υποχρεώσεις του και την εξόφληση των εσωκομματικών γραμματίων και όχι αν πραγματικά μπορούν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Ας ασχοληθούν επιτέλους σοβαρά με τον πρωτογενή τομέα γιατί είναι εκτεθειμένοι στα μάτια των πολιτών».