Βελτιώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο δρόμος Φάρσαλα – Αχίλλειο – Δίλοφο

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό η σύμβαση του έργου «Άρση επικινδυνότητας και επεμβάσεις κατόπιν αυτοψιών – τεχνικής αστυνόμευσης στο οδικό δίκτυο – υδατορέματα Δήμου Φαρσάλων μετέπειτα θεομηνίας «ΙΑΝΟΣ» αρμοδιότητας Π.Ε. Λάρισας». Το έργο είναι προϋπολογισμού 350.000 ευρώ και  αφορά σε εργασίες βελτίωσης της ασφάλειας στο οδικό τμήμα Φάρσαλα – Αχίλλειο – Δίλοφο.

«Ένα νέο έργο για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας αλλά και την αντιπλημμυρική προστασία σε περιοχές του Δήμου Φαρσάλων ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο για να επαναφέρουμε τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια στους δρόμους, όπου υπάρχει ανάγκη, με χρήσιμα έργα στα οποία διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων. Σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τους Περιφερειακούς Συμβούλους δίνουμε λύσεις βελτιώνοντας την καθημερινότητα των ανθρώπων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο

Στον άξονα Φάρσαλα – Αχίλλειο – Δίλοφοαποκαθίστανται υφιστάμενα τεχνικά έργα. Τα σημεία των παρεμβάσεων καθορίζονται και ιεραρχούνται ανάλογα με το μέγεθος των φθορών και την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης κατόπιν αυτοψιών – τεχνικής αστυνόμευσης. Σκοπός των παραπάνω εργασιών είναι η αποκατάσταση της βατότητας των οδών ώστε να διεξάγεται ομαλά και με ασφάλεια η κυκλοφορία οχημάτων και εμπορευμάτων.

Η κυριότερη εργασία αφορά την αποκατάσταση πλακοσκεπούς οχετού με κατασκευή νέων πτερυγοτοίχων, επέκταση της υδραυλικής διατομής με την προσθήκη σωλήνων οχετών μεγάλης διαμέτρου, κατασκευή εκ νέου του επιχώματος της οδού που έχει καταρρεύσει. Στα υπόλοιπα τεχνικά θα καθαριστεί η συμβολή του ρέματος πριν και μετά το τεχνικό, θα απομακρυνθούν φερτά υλικά και βλάστηση που εμποδίζουν την απορροή και θα ενισχυθεί με επιχώματα–λιθορριπή τοπικά το πρανές του οδοστρώματος.