Μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης των δανειακών υποχρεώσεων των αστυνομικών υπαλλήλων ζητά ο Κόκκαλης από τον Σταϊκούρα

Τη λήψη μέτρων για την οικονομική ελάφρυνση των δανειακών υποχρεώσεων των αστυνομικών υπαλλήλων ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.
Στην αναφορά του ο Λαρισαίος πολιτικός επικαλείται επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, με την οποία αναδεικνύεται ένα μείζον ζήτημα που αφορά το σύνολο των αστυνομικών υπαλλήλων, σχετικά με στεγαστικά δάνεια που λήφθηκαν από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Επισημαίνει πως σε αντίθεση με άλλες τράπεζες που μείωσαν τα επιτόκια λόγω και της μείωσης του επιτοκίου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κάτι τέτοιο δε συνέβη με το Παρακαταθηκών.
Αναλυτικά η αναφορά του κ. Κόκκαλη: «Κύριε Υπουργέ, η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας με την με ημερομηνία 20-02-2021 επιστολή της, αναδεικνύει ένα ζήτημα, που αφορά στο σύνολο σχεδόν των αστυνομικών υπαλλήλων, οι οποίοι έλαβαν στεγαστικά δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, όπως και μεγάλη μερίδα των Δημοσίων Υπαλλήλων. Ειδικότερα, αναφέρουν, ότι ενώ όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ένεκα και της μείωσης επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, έχουν μειώσει τα επιτόκια κατά μεγάλο ποσοστό, ελαφρύνοντας με αυτό τον τρόπο σε μεγάλο βαθμό, τον οικονομικό προϋπολογισμό των δανειοληπτών, εντούτοις, το μοναδικό πιστωτικό Ίδρυμα της χώρας, το οποίο δεν προέβη σε μείωση επιτοκίου είναι το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Τονίζουν δε ευλόγως και δικαίως την άνιση μεταχείριση που υφίστανται, ως δανειολήπτες του Ταμείου, οι οποίοι προτίμησαν να λάβουν δάνειο από ένα Κρατικό Ίδρυμα, σε σχέση με τους δανειολήπτες, οι οποίοι έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο από Ιδιωτικές Τράπεζες, ζητώντας την παρέμβασή σας με σκοπό την ίση μεταχείριση.
Επειδή, το σώμα των αστυνομικών υπαλλήλων, αποτελεί μεν κλάδο του δημόσιου τομέα, πλην όμως, η φύση της εργασίας τους, η έκθεση τους σε συνεχή κίνδυνο, και η εν γένει πολύτιμη συμβολή τους στην πάσης φύσεως θωράκιση της κοινωνίας, υγειονομικής και δημόσιας ασφάλειας, πρέπει να ληφθεί υπόψη, ώστε αφενός να αρθεί η ανωτέρω άνιση μεταχείριση των δανειοληπτών, αφετέρου να υπάρξει ουσιαστική ελάφρυνση των οικονομικών υποχρεώσεων, μέσω της λήψης μέτρων οικονομικού χαρακτήρα.
Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλώ για τις άμεσες και δέουσες ενέργειες του Υπουργείου Οικονομικών».