Ερώτηση Κέλλα για τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων

Την άμεση καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, καθώς και την απαλλαγή τους από την υποχρέωση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας για το 2021, λόγω πανδημίας, ζητάο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Μεταφορών και Τουρισμού κκ. Χρήστο Σταικούρα, Κώστα Καραμανλή και Χάρη Θεοχάρη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, έπειτα και από επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Λάρισας, κ. Γρηγόρη Λαβδά, τονίζει πως “λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, έχουν δημιουργηθεί μεγάλα οικονομικά προβλήματα στον κλάδο των τουριστικών λεωφορείων, που επιτείνονται από τη μη καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης, που προβλέπεται στα έκτακτα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και αφορούν ενίσχυση ύψους 2400 ευρώ για τουριστικά λεωφορεία έως 30 θέσεις και 3600 ευρώ για τα άνω των 30 θέσεων”.

Επισημαίνει, ακόμη, τις έντονες αντιδράσεις των επαγγελματιών του κλάδου σχετικά με την υποχρέωση καταβολής των τελών κυκλοφορίας για το 2021, καθώς τα λεωφορεία τους είναι παροπλισμένα, τη στιγμή, μάλιστα, που έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020.

Αναλυτικά τα ερωτήματα του Λαρισαίου πολιτικού προς τους αρμόδιους Υπουργούς:

1. Πότε αναμένεται η εκταμίευση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για τους ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων;
2. Προτίθεστε να εξετάσετε το ενδεχόμενο απαλλαγής της υποχρέωσης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2021 για τους ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων και αν ναι, ποιο το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών σας, καθώς η 26η Φεβρουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή των τελών;