Καιρός: τοπικές νεφώσεις και βοριάδες την Παρασκευή

Γενικά αίθριος θα είναι την Παρασκευή ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά, όμως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κατά τόπους παγετός.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές από το απόγευμα. Θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές, κυρίως μέχρι το μεσημέρι και λίγα χιόνια στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας, αρχικά γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Πρόσκαιρα το πρωί στην κεντρική Μακεδονία θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι έως 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από -02 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία από -08 έως 10 βαθμούς Κελσίου).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου από -05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός το πρωί, με λίγες παροδικές νεφώσεις στις Σποράδες. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, ασθενείς και τις πρωινές ώρες στις Σποράδες και την Εύβοια βορειοδυτικοί, 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από -02 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι. Στα βόρεια θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια από 06 έως 13 βαθμούς).

Ο καιρός το Σάββατο

Λίγες νεφώσεις αναμένονται το Σάββατο, κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές, γενικά ασθενείς, στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βορειοανατολικής χώρας. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 και στα νότια δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 5 τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές της, ωστόσο παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και ασθενείς χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν. Η ορατότητα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.