Πρεμιέρα χθες στα Φάρσαλα με το εμβόλιο της AstraZeneca για ηλικίες 60-64

Πρεμιέρα έκανε χθες το εμβολιαστικό κέντρο στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, για τις ηλικίες 60-64 με το εμβόλιο της AstraZeneca. Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε η διαδικασία χωρίς προβλήματα για πολίτες που είχαν “κλείσει” ραντεβού και κατέφθαναν στο εμβολιαστικό κέντρο για να εμβολιαστούν. Σήμερα αναμένεται να εμβολιαστούν στο Κ.Υ Φαρσάλων 80 άτομα, ενώ υπάρχουν ακόμα ελεύθερα ραντεβού για το εμβόλιο. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ήταν προετοιμασμένο αναλόγως με την κάθε περίπτωση και το ιατρικό ιστορικό του κάθε εμβολιαζόμενου.

Στο εμβολιαστικό κέντρο βρέθηκε χθες το πρωί ο Δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου, με τους αντιδημάρχους Φαρσάλων, κ.κ. Στ. Κουκουλιό, Δημ. Γούσια και συνομίλησαν με τον διευθυντή του Κ.Υ.Φαρσάλων κ. Γεώργιο Νεχωρίτη, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την διαδικασία του εμβολιασμού.

Ο πρ. Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος εμβολιάζεται στο Κ.Υ.Φαρσάλων

Ένας από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν στα Φάρσαλα ήταν και ο πρ. Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, που ανήκει σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, ενώ έγινε γνωστό επίσης ότι θα εμβολιαστεί και ο Δήμαρχος κ. Μάκης Εσκίογλου το ερχόμενο Σάββατο σε προγραμματισμένο ραντεβού.

Σε δήλωσή του για την έναρξη των εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, ο διευθυντής κ. Γιώργος Νεχωρίτης δήλωσε τα εξής: “Είμαστε πανέτοιμοι να ανταποκριθούμε και σε αυτή μας την υποχρέωση, να εμβολιαστεί και να θωρακιστεί ο κόσμος των Φαρσάλων απέναντι σε αυτόν τον ιό. Να ευχαριστήσω το Δήμαρχο και όλους τους συντελεστές που βρίσκονται στο πλευρό μας και μας διευκολύνουν στο έργο μας”.

Για την πρεμιέρα των εμβολιασμών στα Φάρσαλα ο Δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου δήλωσε τα εξής: “Από σήμερα και τα Φάρσαλα μπαίνουν στον εμβολιαστικό χάρτη καθώς ξεκίνησε στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων ο εμβολιασμός ατόμων ηλικίας από 60 έως 64 ετών. Ως δήμος Φαρσάλων προσφέραμε ό,τι μας ζητήθηκε σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και παραμένουμε διαρκώς στο πλευρό του Κέντρου Υγείας της επαρχίας μας. Με τον διευθυντή του Κ.Υ.Φ. κ. Νεχωρίτη συζήτησα για την εξέλιξη της εμβολιαστικής διαδικασίας και του επανέλαβα την ανάγκη να γίνονται στην πόλη μας εμβολιασμοί και με τα εμβόλια των άλλων εταιρειών που χρησιμοποιούνται για τις μεγαλύτερες ηλικίες, ώστε να μην χρειάζεται να μετακινούνται εκτός Φαρσάλων. Επιμένουμε σ’ αυτό το αίτημά μας το οποίο και έχω μεταφέρει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Για την καλύτερη διευκόλυνση των συμπολιτών μας και για τον απρόσκοπτο εμβολιασμό, εφόσον είναι δύσκολο οι ίδιοι να μετακινηθούν στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στο 2491024043 και με το Κέντρο Κοινότητας στο 2491350162 για μετακίνηση εντός των ορίων του δήμου μας.

Είχα πει ότι θα είμαι από τους πρώτους που θα εμβολιαστώ και βάσει του ραντεβού που μου δόθηκε αυτόματα από την ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, αυτό θα γίνει το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου, 20 Φεβρουαρίου.

Η εμβολιαστική διαδικασία είναι το μόνο «κλειδί» για να ανοίξουμε την πόρτα προς την ελευθερία. Ας πράξουμε όλοι το αυτονόητο για να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας”.

Ο κ. Γιώργος Μπρισίμης εκπρόσωπος σωματείου εργαζομένων Κέντρων Υγείας – μέλος της Γ.Σ. ΑΔΕΔΥ ανέφερε τα εξής: “Ξεκίνησε η εμβολιαστική γραμμή της ηλικιακής ομάδας 60-64 με το εμβόλιο της AstraZeneca και μόνο για αυτή την ηλικιακή ομάδα στα Φάρσαλα. Εύχομαι από καρδιάς σε όλο το εμπλεκόμενο προσωπικό ιατρικό και νοσηλευτικό να έχουμε μία πάρα πολύ καλή διαδικασία χωρίς προβλήματα. Επίσης, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι το τελευταίο διάστημα γίναμε δέκτες παραπόνων και απογοήτευσης από συμπολίτες μας, μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων, όταν διαπίστωσαν όταν δεν μπορούν να εμβολιαστούν στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων και ότι θα πρέπει να διανύσουν πάνω από 110 χιλιόμετρα για να πάνε να εμβολιαστούν στον Αλμυρό. Επειδή όμως το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων θα στηρίξει και το Περιφερειακό Ιατρείο Νίκαιας για τους εμβολιασμούς και θα μετακινηθεί προσωπικό και εκεί, ζητούμε ανάλογες προσλήψεις σε επισκέπτες/τριες υγείας, Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και καθαριότητας για να ανταπεξέλθουμε σε αυτή τη διαδικασία”.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία