Στο Δημοτικό Συμβούλιο…πάνε 24 δέντρα

Θετικά γνωμοδότησε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Φαρσάλων, την εισήγηση του τμήματος τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, για την κοπή 24 δέντρων σε 11 κοινότητες, λόγω επικινδυνότητας και ασφάλεια των πολιτών αλλά και για τις ζημιές που προκαλούν.

Συγκεκριμένα τα συμβούλια και οι προέδροι των έντεκα Κοινότητων (Αμπελειάς, Αχιλλείου, Βαμβακού, Ζ.Πηγής, Κ. Βασιλικών, Κατωχωρίου, Μ. Ευυδρίου, Πολυδαμείου, Ρευματιάς, Σκοτούσας και Φαρσάλων) με αποφάσεις τους εισηγούνται – γνωμοδοτούν για την κοπή ή το κλάδεμα δέντρων.

Κατόπιν ελέγχου από το αρμόδιο τμήμα γεωπόνων του Δήμου Φαρσάλων, η υπηρεσία εισηγήθηκε από τις 27 αιτιολογημένες περιπτώσεις για την κοπή δέντρων, να προχωρήσει η κοπή 24 εκ των 27 δέντρων και σε 3 περιπτώσεις από αυτές να πραγματοποιηθεί κλάδεμα.

Αποφασίστηκε επίσης να γίνει η αναπλήρωση – αντικατάσταση των δέντρων που θα κοπούν, με νέα δέντρα άλλου είδους που θα φυτευτούν – έπειτα από μελέτη της αρμόδιας υπηρεσίας – στην ίδια ή παρακείμενη θέση και να δοθούν τα δέντρα που θα κοπούν, σε συνεννόηση με τους προέδρους των κοινοτήτων σε απόρους κατοίκους της εκάστοτε κοινότητας.

Το “πράσινο φως” για την κοπή των δέντρων αναμένεται να εγκρίνει ή όχι, το δημοτικό συμβούλιο Φαρσάλων σε προσεχή συνεδρίαση.

Αναλυτικά οι παρεμβάσεις που προτείνονται:

α/α Κοινότητα Κοπή Κλάδεμα
1 Αμπελειάς 1 κυπαρίσσι
2 Αχιλλείου 1 πεύκο
3 Βαμβακούς 1 δένδρο
4 Ζωοδόχου Πηγής 1 ακακία
5 Κάτω Βασιλικών (οικ. Α. Βασιλικών) 1 πεύκο
6 Κατωχωρίου 3 πεύκα & 1 λεύκα
7 Μεγάλο Ευϋδριο 2 πεύκα
8 Πολυδαμείου 1 πεύκο
9 Ρευματιάς 2 πεύκα
10 Σκοτούσσας 1 πεύκο
3 αείλανθοι
11 Φαρσάλων 1 κυπαρίσσι 2 κυπαρίσσια
5 λεύκες
1 δένδρο
Σύνολο : 24 3

 

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία