Κέλλας: «Ελεγχόμενη είσοδος, φύλαξη ΑΕΙ»

«Ακούμε κριτική, κυρίως εξ αριστερών: “Μα αστυνομία στα πανεπιστήμια; Σε ποιό πανεπιστήμιο του κόσμου υπάρχει; Υπάρχει στα γαλλικά πανεπιστήμια; Υπάρχει στην Οξφόρδη; Υπάρχει στα γερμανικά πανεπιστήμια;”.

Δεν ξέρω όσοι τα λένε αν έχουν περάσει από κάποιο απ’ αυτά τα ιδρύματα αλλά, μεταφέροντας και την προσωπική μου εμπειρία,ερωτώ: Έχουν γίνει ποτέ σκηνές βανδαλισμού σε αυτά; Έχουν χτιστεί ποτέ καθηγητές μέσα στο πανεπιστήμιο από φοιτητές; Έχουν καταστραφεί ποτέ περιουσιακά στοιχεία των πανεπιστημίων από “φοιτητές”; Φυσικά και όχι!»

Τα ανωτέρω επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, όσον αφορά τις διατάξεις προάσπισης της ακαδημαϊκής ελευθερίας τουνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος, προσθέτοντας:

«Οφείλουμε να επιτρέψουμε στην ακαδημαϊκή κοινότητα να ανασάνει και να δημιουργήσει χωρίς φόβο, με αίσθημα ασφάλειας και ηρεμίας! Αυτό ακριβώς υπηρετεί το παρόν νομοσχέδιο. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο!

Συγκεκριμένα, προβλέπονται περίφραξη, τεχνικά μέσα εποπτείας των ακαδημαϊκών χώρων, ελεγχόμενη είσοδος φοιτητών, διδασκόντων και διοικητικού προσωπικού καθώς και πειθαρχικό πλαίσιο, που συνθέτουν ένα ισχυρό πλέγμα προστασίας.Συγχρόνως, οι ειδικές ομάδες της αστυνομίας καλούνται να εξαλείψουν τα έκνομα στοιχεία από τα πανεπιστήμια. Όχι σε όλα τα πανεπιστήμια, αλλά όπου είναι απαραίτητο, όπως στο ΟΠΑ, το ΕΜΠ, το ΑΠΘ και ίσως το Πανεπιστήμιο Πατρών, και για όσο διάστημα χρειάζεται».

Βάση εισαγωγής, παράλληλο μηχανογραφικό για δημόσια ΙΕΚ

Ο Λαρισαίος πολιτικός ανέπτυξε το μέρος του νομοσχεδίου σε σχέση με την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση. Ιδιαίτερα,ανέλυσε τον καθορισμό της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και των συντελεστών βαρύτητας των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων από τα τμήματα, των οποίων το αυτοδιοίκητοενισχύεται, καθώς και τη δυνατότητα των υποψηφίων να επιλέγουντην εισαγωγή τους σε δημόσιο ΙΕΚ με τη συμπλήρωση παράλληλου μηχανογραφικού.

Συσχέτιση ΣΥΡΙΖΑ-αντιεξουσιαστών

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, αφού ανέδειξε τις πρόνοιες του νομοσχεδίου σε σχέση με την επέκταση του χρόνου σπουδών για εργαζόμενους φοιτητές και όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους, αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχθηκε στο γραφείο του στη Λάρισα με μπογιές και «τρικάκια» από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, σημειώνοντας: «Πρόκειται για ενέργειες τις οποίες εναγκαλίζεται μέρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ομάδα στελεχών του, μεταξύ των οποίων εν ενεργεία βουλευτής και πρώην υπουργός, έστειλε επιστολή προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου η τελευταία να παρέμβει υπέρ του αρχιεκτελεστή της 17 ΝοέμβρηΔημήτρη Κουφοντίνα».

Δείτε την ομιλία εδώ: https://youtu.be/fn0hGI57SQY