Καιρός: συννεφιά και τοπικές βροχές την Τετάρτη

Την Τετάρτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στη Θράκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες με καταιγίδες, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, κυρίως τις πρωινές ώρες στα δυτικά και στα Δωδεκάνησα, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα κεντρικά και νότια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα νότιοι άνεμοι, 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες από το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Στην Θράκη αναμένονται τις πρώτες πρωινές ώρες νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα η ελάχιστη τιμή).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά και από το βράδυ στο Ιόνιο. Πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στην Ήπειρο. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 4-5 μποφόρ, από το μεσημέρι νότιοι 5 με 6 μποφόρ και τη νύχτα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4-6 μποφόρ, στις Κυκλάδες από τη νύχτα τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς και τη νύχτα στα βόρεια θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Αρχικά στα δυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, στα δυτικά από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το απόγευμα και στα βορειοανατολικά το απόγευμα και το βράδυ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από νωρίς το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!