Λοιμωξιολόγοι: “σφιχτό” lockdown στην Αττική – Κλειστά σχολεία και λιανεμπόριο

Την εφαρμογή πιό “σφιχτού” lockdown στην Αττική, με άμεση ισχύ, από αύριο Τετάρτη, εισηγείται σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.
Βάσει της εισήγησης, κλείνουν από αύριο τα σχολεία και το λιανεμπόριο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη με  με ψήφους 16 υπέρ και 8 λευκά.

Της έκτακτης συνεδρίας των ειδικών είχε προηγηθεί η έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού και της ραγδαίας ανόδου του αριθμού των ασθενών που νοσηλεύονται σε κλινικές και ΜΕΘ Covid19, κυρίως στην Αττική.

Μαξίμου - Κικίλιας- Χαρδαλιάς - Τσιόδρας - Αρκουμανέας

Η σύσκεψη στο Μαξίμου

Στην σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, στο Μαξίμου, για την εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης, συμμετείχαν οι κ. Κικίλιας, Χαρδαλιάς, Τσιόδρας και Αρκουμανέας.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε ήδη από χθες, όταν βρισκόταν στο Ισραήλ, για τα νέα στοιχεία και αποφασίστηκε η σύγκληση της σημερινής σύσκεψης. Νωρίτερα, την ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έκανε γνωστό ότι θα εισηγηθεί σκληρό lockdown στην Αττική.

Διάγγελμα Μητσοτάκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί σήμερα, στις 19:30, με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες για την πανδημία και τα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Πηγή: ant1news.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!