Με προέδρους τοπικών Κοινοτήτων η Στέλλα Μπίζιου για τις αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση

Με τους προέδρους των κοινοτήτων Αργυροπουλίου Τυρνάβου κ. Αποστόλη Βογιατζή, Δομένικου Ελασσόνας κ. Στάθη Ψωμιάδη, Κατωχωρίου Φαρσάλων κ. Βασίλη Βασιλόπουλο και Φαλάνης Λάρισας κ. Κώστα Λυγούρα συναντήθηκε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, με τους οποίους συζήτησε τις εξελίξεις που σηματοδοτεί η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για αλλαγή στον εκλογικό νόμο της Αυτοδιοίκησης.

Οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων του νομού Λάρισας, έθεσαν στη Λαρισαία πολιτικό μια σειρά ζητημάτων που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας των κοινοτήτων, εστιάζοντας κυρίως, στην ανεξαρτησία της εκλογή τους καθώς και στις αρμοδιότητες των προέδρων, με γνώμονα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και την διευκόλυνση της προσβασιμότητας των πολιτών στις υπηρεσίες αυτές.

Η κα Μπίζιου, αφού ευχαρίστησε τους προέδρους για την γόνιμη συνεργασία, δήλωσε σχετικά:

«Η συμβολή των Τοπικών Κοινοτήτων στην δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων ανάμεσα στον πολίτη των απομακρυσμένων από τα αστικά κέντρα περιοχών και το κράτος είναι ζωτικής σημασίας, κάτι που αναγνωρίζουμε όλοι όσοι έχουμε βιώματα από την επαρχία.

Άκουσα τους φίλους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και θα μεταφέρω τόσο τις αγωνίες, όσο και τις προτάσεις τους στον υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη.

Στόχος του υπουργείου Εσωτερικών, και της κυβέρνησης συνολικότερα, είναι η διασφάλιση της κυβερνησιμότητας στους Δήμους της χώρας, και η ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου τους. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι προτάσεις των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, τους οποίους η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά θεωρούμε συνεργάτες μας».