Συνάντηση Μπίζιου με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο

«Με τον Στρατηγό κ. Κωνσταντίνο Φλώρο έχουμε συχνή επικοινωνία και τον ευχαριστώ δημόσια γι’αυτό. Σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εξαιτίας και της επανεκκίνησης των διερευνητικών επαφών ανάμεσα στις δυο χώρες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας εγγυώνται την εθνική μας κυριαρχία».

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου αμέσως μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε στο Πεντάγωνο με τον Αρχηγό του Στρατεύματος.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημέρωσε την βουλευτή Λάρισας για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, διαβεβαιώνοντάς την για το αξιόμαχο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και το υψηλότατο ηθικό τους.

Συζήτηση έγινε και για την αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς σε 12 μήνες ώστε η θητεία σε όλουςτους κλάδους να είναι ίση και τον καθορισμό της θητείας σε 9 μήνες για τους υπηρετούντες, ανεξαρτήτως Σώματος, σε περιοχές με ειδικά επιχειρησιακά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά. Οι αλλαγές έχουν στόχο την αναβάθμιση του στρατεύματος και την επίλυση των προβλημάτων από τη φθίνουσα απόδοση των κλάσεων σε στρατευσίμους.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον εφοπλιστή Ιάκωβο Τσούνη και την συγκινητική δωρεά του προς το στράτευμα και την Ελλάδα. Ο κος Τσούνης συγκαταλέγεται στους εθνικούς ευεργέτες τόνισε η κα Μπίζιου, και για την προσφορά του στην πατρίδα παρασημοφορείται σε μερικές ημέρες από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Οι άριστα εκπαιδευμένες Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, η εξοπλιστική αναβάθμιση του ελληνικού στρατού, όπως αυτή δρομολογείται από την κυβέρνηση της ΝΔ εγγυώνται, σε επιχειρησιακό και πολιτικό επίπεδο, την ασφάλεια της πατρίδας μας», κατέληξε στη δήλωση της η κα Μπίζιου.