Καιρός: άνοδος θερμοκρασίας το Σάββατο

Γενικά αίθριος θα είναι το Σάββατο ο καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια δυτικοί τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει σε πολλές περιοχές τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 2-3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκηαναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και θα σχηματιστούν ομίχλες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα πνέουν νοτιάδες στα ανατολικά, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 βαθμούς έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα η ελάχιστη τιμή).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ, στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 2-4 μποφόρ. Τοπικά στα νότια θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 3 έως 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Αρχικά αίθριος θα είναι την Κυριακή ο καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά τόπους, που από το μεσημέρι σταδιακά θα πυκνώσουν και τις βραδινές ώρες στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ως προς τις μέγιστες τιμές της.