Μέσα από το πρόγραμμα «Τρίτσης» η χρηματοδότηση της ύδρευσης των Φαρσάλων, διαβεβαίωσε τον Εσκίογλου ο Πέτσας

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα είχε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου στην Αθήνα.

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν η αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών και κατά τόπο της Δημοτικής Ενότητας Ναρθακίου κ. Σοφία Χατζηπλή και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Χρήστος Καπετάνος, συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα του νέου έργου για την ύδρευση των Φαρσάλων.

Από πλευράς του νέου αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών τονίστηκε πως το έργο προχωρά όπως είχε δρομολογηθεί από τον Φεβρουάριο του 2020. Ο κ. Πέτσας επαναβεβαίωσε την αποφασιστικότητα να χρηματοδοτηθεί το έργο που θα υδρεύσει τα Φάρσαλα, δηλαδή τα δύο φράγματα σε Δίλοφο και Ναρθάκιο, ο αγωγός μεταφοράς και το διυλιστήριο, εξηγώντας πως τα απαιτούμενα κονδύλια θα διατεθούν μέσα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Συζητήθηκαν επίσης και οι υπόλοιπες δράσεις που έχει ο δήμος Φαρσάλων στο υπουργείο Εσωτερικών, τόσο μέσα από τις προτάσεις στο «Αντώνης Τρίτσης», όσο και από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ σήμερα με το νέο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, τον οποίο και συγχάρηκα για τα νέα του καθήκοντα. Με χαρά ακούσαμε τον υπουργό να επαναβεβαιώνει την αγαστή συνεργασία που έχουμε ως δήμος Φαρσάλων με το υπουργείο Εσωτερικών στο μείζον για την περιοχή μας ζήτημα, της ύδρευσης των Φαρσάλων. Όπως ακριβώς δρομολογήθηκε πριν από έναν χρόνο, το έργο εξελίσσεται κανονικά και θα ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Από την πλευρά μας, οι υπηρεσίες μας έχουν πράξει τα δέοντα, προκειμένου να μη χαθεί ούτε λεπτό στον «αγώνα δρόμου» μέχρι την ολοκλήρωση του έργου που θα λύσει για πολλά χρόνια το σημαντικότερο πρόβλημα στο δήμο μας».