Καιρός: υψηλές θερμοκρασίες την Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα αναμένεται την Παρασκευή. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς θα σημειωθούν ομίχλες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2-3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 βαθμούς έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται , με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς θα σημειωθούν ομίχλες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 μποφόρ. Τοπικά στα νότια θα πνέουν δυτικοί – βορειοδυτικοί άνεμοι, 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα βόρεια θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Στα βόρεια θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ, ενώ στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Το Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει κατά τόπους στα κεντρικά και τα νότια τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή, με αραιές νεφώσεις κατά τόπους, που μετά το μεσημέρι από τα δυτικά θα πυκνώσουν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη δυτική Ελλάδα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αργά τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ως προς τις μέγιστες τιμές της.