Βελτιωμένος καιρός και άνοδος θερμοκρασίας την Πέμπτη

Βελτιωμένος θα είναι την Πέμπτη ο καιρός σε όλη τη χώρα, με κύριο χαρακτηριστικό τις τοπικές ομίχλες, τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια από το μεσημέρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 3 έως 5-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2-3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες. Θα πνέουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί άνεμοι, 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 βαθμούς έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, το μεσημέρι στα νότια 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 03 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα βόρεια θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 3-4 μποφόρ, ενώ στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 έως 5-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Γενικά αίθριος θα είναι την Παρασκευή ο καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα νότια, 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, ασθενείς και βαθμιαία στα δυτικά νοτιάδες, 3 με 4 και στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.