Κόκκαλης: Σταματήστε τον Γολγοθά των ηλικιωμένων, να λειτουργήσει τώρα εμβολιαστικό κέντρο στα Φάρσαλα

Την άμεση λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου στα Φάρσαλα ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

Ο κ. Κόκκαλης επισημαίνει τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί στην τοπική κοινωνία και κυρίως στους ηλικιωμένους πολίτες, η μη λειτουργία κέντρου σε μία επαρχία 20.000 κατοίκων, με αποτέλεσμα να καλούνται να ταξιδεύουν πάνω από 50 χιλιόμετρα για να εμβολιαστούν.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Ο εθνικός σχεδιασμός για τον εμβολιασμό του πληθυσμού είναι βέβαιον, ότι παρουσιάζει κενά, ελλείψεις και αστοχίες σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες της Χώρας. Ανάλογη είναι η αστοχία της Κυβέρνησης να λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο στα Φάρσαλα, μια επαρχία με πληθυσμό άνω των 20.000 κατοίκων με 52 τοπικές κοινότητες και με ιδιαιτερότητες, όπως οι μη μόνιμοι και μη καταγεγραμμένοι κάτοικοι.

Είναι οξύμωρο από την μια να διαθέτεις ως Πολιτεία εμβόλια για να προστατεύσεις και να θωρακίσεις την υγεία των ηλικιωμένων ευάλωτων ανθρώπων, κι από την άλλη να τους στερείς την δυνατότητα πρακτικώς να εμβολιαστούν, αφού τους παραπέμπεις σε κέντρα που απέχουν πολλά χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας τους, όπως από τα Φάρσαλα και τα απομακρυσμένα χωριά των Φαρσάλων στον Αλμυρό Βόλου.

Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια να φτάσει το εμβόλιο και στο πιο απομακρυσμένο χωριό των Φαρσάλων και όλων των επαρχιών, που οι ηλικιωμένοι δεν έχουν την δυνατότητα μετακίνησης από τον τόπο κατοικίας τους. Άμεσα πρέπει να μπει σε εφαρμογή η δημιουργία όσο γίνεται περισσότερων κινητών μονάδων εμβολιασμού καιη δημιουργία δομών κοντά στον τόπο διαμονής των ηλικιωμένων. Διαφορετικά ο εμβολιασμός θα είναι ελλιπής και ως εκ τούτου αναποτελεσματικός.»