Η οφθαλμαπάτη που έχει τρελάνει το Διαδίκτυο: Εσείς βλέπετε κουκούτσι ή όχι σε αυτό το αβοκάντο;

Μια εντυπωσιακή οπτική ψευδαίσθηση ενός αβοκάντο έχει τρελάνει χιλιάδες ανθρώπους που δεν μπορούν να συμφωνήσουν εάν υπάρχει κουκούτσι ή όχι.

Η εικόνα ενός φαινομενικά φυσιολογικού μισού κομμένου αβοκάντο έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση στα social media αφού πολλοί αποκάλυψαν ότι μπορούν να δουν και τα δύο, ενώ άλλοι μπορούν να δουν το κουκούτσι και άλλοι όχι. «Μοιάζει με κουκούτσι με την πρώτη ματιά, αλλά σίγουρα δεν υπάρχει με την δεύτερη» έγραψε μία Αυστραλή γυναίκα σε μια ομάδα στο Facebook, ενώ μια άλλη πρόσθεσε: «Δεν σκέφτηκαν καν πως μπορεί να είχε κουκούτσι, αλλά τώρα που το βλέπω, δεν μπορώ να το πιστέψω». Ένας ακόμη ανέφερε: «Αν κοιτάξω για αρκετή ώρα, μπορώ να δω και τα δύο».

Διίστανται οι απόψεις – Υπάρχει ή όχι κουκούτσι;

Κανείς δεν φαίνεται να έχει την απάντηση – αλλά τα σχόλια ήταν πολύ διχασμένα, με εκατοντάδες να υποστηρίζουν ότι μπορούν να δουν το κουκούτσι, ενώ οι άλλοι μισοί είναι πεπεισμένοι ότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο από την σάρκα του αβοκάντο.

«Θα τρελαθώ! Δεν υπάρχει κουκούτσι;» έγραψε κάποιος, ενώ ένα άλλο άτομο πρόσθεσε: «Είναι τρελό! Υπάρχει κουκούτσι;». Μια γυναίκα είπε ότι διχάστηκε πολύ από τις απαντήσεις, λέγοντας: «Αυτό με κάνει να θέλω να πετάξω το τηλέφωνο στον τοίχο. Δεν μπορώ να αποφασίσω».


Η viral φωτογραφία του αβοκάντο που έχει διχάσει χιλιάδες

Δεκάδες άλλοι τόνισαν πως τα κουκούτσια του αβοκάντο συνήθως είναι πιο σκούρα, ενώ άλλοι διαφώνησαν λέγοντας πως έχουν δει και πιο ανοιχτόχρωμα. «Νόμιζα ότι τα κουκούτσια έχουν σκούρο χρώμα, δεν έχω δει ποτέ κάποιο το ίδιο χρώμα με το αβοκάντο» έγραψε κάποιος.

Μια άλλη εξήγησε γιατί μπορεί να δει και τα δύο. «Δεν υπάρχει κουκούτσι. Μπορώ να δω την άκρη του αβοκάντο στα δεξιά που έχει υποστεί ζημιά από την αφαίρεση του κουκουτσιού. Επίσης, η σκιά στο κάτω μέρος θα υποδείκνυε πως δεν υπάρχει κουκούτσι» είπε. «Μπορώ να δω όμως και το κουκούτσι. Μια πινελιά πράσινου στο κάτω μέρος του κουκουτσιού δεν θα υπήρχε εάν δεν ήταν το κουκούτσι, γιατί θα φαινόταν η κίτρινη σάρκα». Αφού μοιράστηκε και τις δύο πλευρές του επιχειρήματός της, κατέληξε τελικά πως πιστεύει ότι υπάρχει κουκούτσι.

Η συζήτηση για το αβοκάντο θυμίζει αρκετά εκείνο το ντιμπέιτ με το viral φόρεμα που χώρισε τον κόσμο, με χιλιάδες να διαφωνούν για τα χρώματα που έβλεπαν – λευκό και χρυσό ή μπλε και μαύρο.

Πηγή: iefimerida.gr