Κόκκαλης: Το κοινωνικό κράτος οφείλει να μεριμνήσει για  χρέη που δημιουργήθηκαν στη ΔΕΗ εν μέσω πανδημίας

«Είναι υποχρέωση του κράτους να θεσπίσει ένα δίχτυ ασφαλείας για τις οφειλές προς τη ΔΕΗ που δημιουργήθηκαν εν έσω πανδημίας» σημειώνει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης, με επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα.

Μείζον θέμα για τον Λαρισαίο πολιτικό, είναι να μη διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε όσους έχουν πληγεί από τις συνέπειες της έκτακτης συγκυρίας, αλλά και η έκδοση μίας υπουργικής απόφασης που θα δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης χρεών που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο αυτή σε νοικοκυριά, ευάλωτες ομάδες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγρότες.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Κόκκαλη: «Κ. Υπουργέ, βρισκόμαστε εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, με τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και για τρίτο, σοβαρότερο και πιο επικίνδυνο κύμα, δεδομένης πλέον και της εμφάνισης της μετάλλαξης του κορωνοϊού. Ως εκ τούτου είναι προφανές, πως η υγειονομική κρίση βαθαίνει και συμπαρασύρει σε βαθειά κρίση και ύφεση το σύνολο σχεδόν των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων, των αγροτών, των ελευθέρων επαγγελματιών. Τα συσσωρευμένα ληξιπρόθεσμα χρέη των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προς ΔΕΚΟ, διογκώνονται και δημιουργείται ένας νέος κύκλος οφειλετών, τον οποίο η Κυβέρνησή σας δεν δικαιούται να εγκαταλείψει στο έλεος της αποκοπής του ηλεκτρικού ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ, ούτε στο έλεος των απειλών από δικηγορικά γραφεία και εισπρακτικές εταιρίες, ακόμα και για μικρού ύψους οφειλές.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!